מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע מלא ב-ACLגלעד16/06/2010
שלום רב,
לפני בערך שנה וחצי, נפגעתי בברכי במהלך אימון אומנויות לחימה. הרופא איבחן קרע במיניסקוס+ קרע מלא ברצועה הצולבת הקדמית וכן נעילת ברך. יומיים לאחר הפגיעה נכנסתי לניתוח על מנת לטפל במיניסקוס ובנעילת הברך אך הרופא לא רצה לנתח את הצולבת הקדמית מכיוון שהיא הייתה עדיין בטראומה (לפי דבריו).
בדרך שהרופאים והפיזיותרפיסטים לא הבינו, כעבור שבועיים מרגע הפציעה (ללא ACL) כבר השתתפתי ב"עופרת יצוקה" ומיד לאחר חזרתי מהפעילות המבצעית, חזרתי לעסוק בספורט בצורה אינטנסיבית ללא כל בעיה.
שאלתי היא כזאת- האם יש חשיבות בשלב זה של חיי (בן 26) לגשת לניתוח שחזור ACL? האם במידה ולא אעשה את ניתוח השיחזור, אני עלול לפגוע בברך עוד יותר? (אולי יותר עומס על המיניסקוס ועל שאר הרצועות?).
הלכתי לשנים מהאורטופדים הבכירים בארץ לנושא זה אך תשובתם של שניהם הייתה שונה. הראשון (שהוא גם זה שביצע את הניתוח הראשוני לתיקון המיניסקוס) טען שהוא לא רואה סיבה, במידה ואני מצליח לתקפד כשם שאני מתפקד להכנס לברך ולבצע התערבות כירורגית והמליץ לי להמתין עם הניתוח מכיוון שלטענתו ישנו מחקר רב בנושא זה ובעתיד הלא רחוק יהיו ניתוחים הרבה יותר מוצלחים מהניתוחים הנוכחיים הקיימים.
מצד שני, הרופא השני שהלכתי לקבל את חוות דעתו בנושא זה אמר לי שהייתי צריך כבר מזמן לעשות את הניתוח ולא הבין איך חיכיתי עד כה.
מצטער על אורכה של ההודעה אך אשמח לחוות דעת נוספת.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
עומרי23/07/2012סליחה על ההתערבות בנושא, אני גם פצוע ברך, מה הם שמות האורטופדים אשר טיפלו בך"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע לפי התיאור
ד''ר יוני ירום17/06/2010הברך מתפקדת היטב והינה יציבה - כלומר אינה פורקת ואינך מועד תוך כדי פעילות.
אם תתמיד לחזק את השרירים מסביב לברך והיא תמשיך להיות יציבה, אין צורך לרוץ לניתןח
לעומת זאת, אם יופיעו נפיחויות, אי יציבות והפרעה בתיפקוד, יש לשקול שיחזור ניתוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)