מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 24 ,פריצת דיסק ואימון גופנינ28/08/2010
שלום, שמי נופר ואני בת 24 . לפנ כשנתיים וחצי נתגלו אצלי 2 פריצות דיסק, אחת חמורה יותר ואחת פחות.
בין L4-L5 היא החמורה יותר, והחמורה פחות בין L5-S1.דבר המתבטא בכאבי גב בעיקר בצד הימני של הגוף והקרנה לרגל ימיןף דבר המקשה לפעמיים על הליכה,עמידה ,ישיבה..בזמן האחרון יש שיפור במצבי ואני מעוניינת לחזור להתאמן.המליצו לי על שחייה, אבל הייתי מעוניינת באימון נוסף לשיפור המראה הגופני בנוסף לשמירה וחיזוק הגב. מה הייתם ממלצים לי לאור הממצאים?
להלן הממצאים מבדיקת ה MRI:
סיבת ההפנייה: כאב גב תחתון עם רדילוקופתיה ימנית.
א.בחתכים הסגיטלים:
1.מודגמת עמדה לורדוטית שטוחה למדי.
2.סימני התייבשות בדיסקים הבינחולייתים בתחום L3-L5 - אשמח אם תסבירו לי מה הנתון הזה אומר? כי זה נשמע ממש מלחיץ.
3.קשרי שמורל בגבהים אחדים.
4.הקונוס המדולרי מסתיי ב D11-D12- האם זה תקין?
ב. בחתכים האקסיאלים:
1 בגובה L1-L2 : רוחב תקין של התעלה-אין עדות לבלט דיסק
2. בגובה L2-L3 : רוחב תקין אין עדות לבלט דיסק
3. בגובה L3-L4 : רוחב תקין אין עדות לבלט דיסק
4. בגובה L4-L5 : פרוטרוזיה של דיסקלית אחורית אמצעית קמורה עם לחץ על קדמת השק התאקלי ועל השורשים L5, יותר מימין. בנוסף קיימת היפרטרופיה מתונה של ליגמנטה פלבה עם לחץ מתון על השק התאקלי מאחור והיצרות משנית מתונה של תעלת השדרה- מה זה אומר?.
5.בגובה L5-S1 : אנולוס קמור, אנטומי ללא לחץ עך אלמנטיים עצביים.
אשמח אם תסבירו לי מעט את הממצאים.הייתי אצל כמה רופאים בביקורים פרטיים שמחירם לא זולים כלל וכלל והם נמנעו מלתת לי תשובה ופשוט אמרו שמה שחשוב הוא שיש לי פריצ דיסק בחוליות התחתונות- אחד לא המליץ על ניתוח והמליץ על שחייה והאחר המליץ על שאיבת דיסק. עברתי 3 זריקות אפידורל שהקלו על מצבי אך הכאב והאי נוחות עדיים קיימיםבמיוחד אם אני יושבת הרבה זמן. אשמח כל המלצה לשיפור מצבי וסוגים של אימונים גופניים שאני יכולה לעשות חוץ משחייה. לפני הפריצת דיסק הייתי מתאמנת המון ולכן האימונים ממש ממש חסרים לי, והדבר משפיע על מצב רוחי.
תודה רבה :) שבוע מקסים, נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
שרון רוזנמן02/09/2010נראה לי שבנוסף לחוות דעת של רופאים כדאי לך לפנות גם לפיזיותרפיסט המתמחה בתחום זה בכדי לקבל טיפול להורדת כאב ובמקביל תרגילים המתאימים למצבך. אני בטוחה שפיזיתרפיסט כזה ידע להתאים לך סוג פעילות גופנית נכון-כל זאת צריך לעשות כמובן בתאום ובהפנינ של הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)