מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום מעצם בריח שבורה לספורטאי השגיאהד כ.01/01/2011
שלום רב,
במהלך אחד המאימונים המסכמים של קבוצתי לקראת תחרות איש הברזל באילת,
החלקתי בסוף הרכיבה והתפניתי למיון של הילל יפה (פעמיים בשנה החולפת)
שם אובחן לי שבר בעצם הבריח הימנית.
מאחר ולא קיבלתי הנחיות מיוחדות לטיפול בשביל ספורטאי חצי מקצועי,
אלא רק המלצה לנוח ולא להזיז את יד ימין במשך שלושה שבועות,
אני פונה לייעוץ בפורום זה. פנו אלי כבר כמה אנשי מקצוע (פיזיוטרפיסטים, אורטופדים וכו') אבל חשוב לי לבדוק עוד כמה אלטרנטיבות לטיפול.
אשמח לקבל עצה כיצד עלי לנהוג בשבועות הקרובים מבחינת:
1. תזוזת היד. האם לנסות לחזק שרירים על מנת למנוע דילדול שריר ביד
או לקבע לחלוטין בלי תזוזה מינימלית?
2. מתי עלי להתחיל בשיקום אצל פיזיוטרפיסט? אחרי שנעלמו הכאבים או אחרי תקופה מינימלית מסויימת?
3. איזה שיקום אתם ממליצים? שמעתי על תכשירים הומאופטיים, שבעבר לא ניסיתי שיטות טיפול כאלו אך אני פתוח להצעות.
4. איזה סוגי ספורט אני יכול לבצע החל מהשלב הראשון? אליפטיקל? אופניים על טריינר? אקווה-ג'וגינג? כל פעילות באה בחשבון.
5. תפריט התזונה שלי בנוי על מאכלים דלי שומן, שהם כידוע לא עוזרים בספיגת סידן לגוף. מאחר ואני עובד עם תזונאי (שון פורטל) האם עלי לשנות את התפריט למאכלים עתירי סידן ואחוזי שומן נורמליים?
המון שאלות, ואפילו תשובה אחת תספק אותי.
תודה, אהד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום מעצם בריח שבורה לספורטאי השגי - תגובה
ד''ר יוני ירום02/01/2011מה שחסר זה שני גורמים שלא פרטת:
מתי ארעה הפציעה
איפה בדיוק השבר - האם במרכז העצם או בחלק הקרוב למפרק עם האקרומיון?
בנוסף מה המרחק של שני החלקים השבורים זה מזה ?
אם תוכל לצרף צילום יהיה זה רעיון מצויין
ככלל, שבר בקלוויקולה יכול להיות מטופל שמרנית או ניתוחית - תלוי בדרגתו
באם הדרגה נמוכה ואין הצדקה לניתוח, ההחלמה טובה ואורכת כ6-8 שבועות שבהם אפשר לבצע פעולות שאינן קשורות בזרוע ( טריינר , אליפטיקל, ריצה במים וכו' ) כבר לאחר 7-10 ימים ובהתאם לרמת הכאב.
אם הכל הולך חלק אפשר לחזור לרכיבה לאחר 6 שבועות וצריך להשתדל מאוד לא ליפול כי שבר נוסף מהווה את עיקר הבעייה
פיסיותרפיה עוזרת בעיקר בהורדת מתח שרירי הגוו והצוואר המתלווים לפגיעה ומקלה על הליך החזרה
באם יש הצדקה לניתוח - קיימות מספר שיטות ולפחות שתיים מהן - פלטה ספציפית ומסימור גמיש עובדות יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה + צילום
אהד כ.02/01/2011שלום רב,
תודה רבה על המענה המהיר.
ובכן, התאונה התרחשה ביום שישי האחרון בשעה 10:45 לערך.
מהו סדר השלבים שעלי לבצע על מנת להשתקם במהרה?
תודה רבה, אהד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה + צילום - תגובה
ד''ר יוני ירום04/01/2011לפי הצילום השבר נראה במרכז
הטיפול נראה כמתאים לשמרני ללא ניתוח
מנוחה עם היד לשלשה שבועות
אפשר להתחיל טריינר אחרי זה
לא לחזור לרכיבה לפני 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)