מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות קשה - לאחר ניתוח כתף.שלומי14/01/2011
שלום, עברתי ניתוח כתף לפני קצת יותר מחצי שנה.
האורטופד נורא שמרני בגישתו ומפחד שאני אמתח את היד יותר מדי(במיוחד external rotation). כמו כן הוא לא כל כך שמח שאני אשחק ספורט כמו טניס, אבל אני לא מבין, אפילו לפני הניתוח יכלתי לשחק טניס ורוב הפעמים לא היה קורה כלום. אז אחרי הניתוח? אחרי חיזוק מסיבי? למה שאני לא אוכל לשחק?
עכשיו אני עובד עם פיזיותרפיסטית פרטית, היא התקשרה לאורטופד והוא ממש פסל אותה ואמר לה שצריך רק לעשות תא התרגילים שהוא אמר לי וכו' וכו.
אז קודם רציתי לשאול האם זה הגיוני לפסול מאמץ גופני לאחר חיזוק הכתף?
וגם, האם מתיחת הכתף, סיבוב חיצוני במצב נמוך( כלומר שהמרפק צמוד לבטן) מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות קשה - לאחר ניתוח כתף. - תגובה
ד''ר יוני ירום16/01/2011אהלן שלומי
לא ברור מה הניתוח שעשית - תן פרטים
לא אוכל לאמר דבר מבלי לדעת נתון חשוב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט הניתוח שעשיתי.
שלומי16/01/2011ניתוח פתוח לתיקון פריקות כתף.
תאריך הניתוח: 7.6.2010
להלן דוח ניתוח בדיוק כמו שקיבלתי אותו:
אבחנות:
Recurrent dislocation of joint of shoulder region
פרוצדורות:
Bancart repair with capsular shift right shoulder
מהלך הניתוח:
בשיטה ארטרוסקופית דרך ה post portal בוצעה סקירת מפרק. זיהוי נזק על שם hillsacks בנוסף ל bancart lision.
בהמשך ובשיטה פתוחה בגישה קדמית: דלטופקטוראלית, לקיחת הוריד הצפאליק לטראלית, בוצע ספליט בין הדלטויד הקדמי והבקטוראליס.
זהוי הפסיה קלבופקטוראלית, פתיחתה,ח תוך של הלגמנט קוראקו-אקרומיאלי, זיהוי האינטרבאל.
הכנסת מכשיר דק-"פיאן" פתיחת הגיד הסובסקפולארי עם הקפסולה.
הפרקדת הקפסולה בחלק תחתון מהגיד של הסובסקאפולאריס השלמת ניתוק הקאפסולה מההומרוס עד לשעה6 של החיבור בהומרוס.
זהוי הגלנויד, אחרי הכנתו כמקובל הכנסת 3 עוגנים.
תפרת הלברום בחזקה לגלנויד.
בהמשך, תפירת הקפסולה בחזקה להומרוס עם משיכת הקפסולה למעלה - shift - תפירת הגיד הסובסקפולארי.
סגירה בשכבות,
חבישה.
מתלה לכתף.
בנוסף לשאלות מההודעה הקודמת אני, סך הכל אני רוצה להיות בן אדם פעיל ספורטיבית, האם לדעתך יש סיבה שלא? האורטופד אמר לפיזיותרפיסטית שאם היא תגמיש יותר מדי את הרצועות אז הכתף תיפרק, היא אומרת שהיא צריכה להגמיש אותם כדאי לעבוד על השרירים בכל או ברוב טווח התנועה.
מה לדעתך אני צריך לעשות כדאי להיות פעיל ספורטיבית? אולי ייעוץ עם אורטופד ספורט?
שאלה חשובה שאני אשמח אם תענה לי עליה:
אני מבין שקיצור טווחי התנועה גורם לכך שהכתף לא תפרק. אבל האם לפי דוח הניתוח שאתה רואה, גם נעשה תיקון בכתף עצמה שימנע ממנה להיפרק? או שרק קיצור הטווחים מונע את הפריקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט הניתוח שעשיתי. - תגובה
ד''ר יוני ירום18/01/2011תודה על כל המידע
עכשיו ברור מה עשו
מטרת הניתוח היתה לאפשר לך חזרה לפעילות תוך יצוב הכתף
הפיסיותרפיה היא הנשק העיקרי שלך ומטרתה להחזירך לפעילות מלאה ללא הגבלה
אני בטוח ששרון תוכל להוסיף -אנה הפנה השאלה גם אליה כי הינה מומחית בשיקום הכתף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - שרון, תוכלי להתייחס?
שלומי18/01/2011האם תוכלי להתייחס לשאלות ששאלתי בהודעות הקודמות בקשר לחזרה לפעילות ספורטיבית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)