התלבטות קשה - לאחר ניתוח כתף.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות קשה - לאחר ניתוח כתף.
    שלומי
    14/01/2011

שלום, עברתי ניתוח כתף לפני קצת יותר מחצי שנה.
    האורטופד נורא שמרני בגישתו ומפחד שאני אמתח את היד יותר מדי(במיוחד external rotation). כמו כן הוא לא כל כך שמח שאני אשחק ספורט כמו טניס, אבל אני לא מבין, אפילו לפני הניתוח יכלתי לשחק טניס ורוב הפעמים לא היה קורה כלום. אז אחרי הניתוח? אחרי חיזוק מסיבי? למה שאני לא אוכל לשחק?

עכשיו אני עובד עם פיזיותרפיסטית פרטית, היא התקשרה לאורטופד והוא ממש פסל אותה ואמר לה שצריך רק לעשות תא התרגילים שהוא אמר לי וכו' וכו.

אז קודם רציתי לשאול האם זה הגיוני לפסול מאמץ גופני לאחר חיזוק הכתף?
    וגם, האם מתיחת הכתף, סיבוב חיצוני במצב נמוך( כלומר שהמרפק צמוד לבטן) מסוכנת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התלבטות קשה - לאחר ניתוח כתף. - תגובה

ד''ר יוני ירום
    16/01/2011

אהלן שלומי
    לא ברור מה הניתוח שעשית - תן פרטים
    לא אוכל לאמר דבר מבלי לדעת נתון חשוב זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט הניתוח שעשיתי.

שלומי
    16/01/2011

ניתוח פתוח לתיקון פריקות כתף.
    תאריך הניתוח: 7.6.2010
    להלן דוח ניתוח בדיוק כמו שקיבלתי אותו:

אבחנות:
    Recurrent dislocation of joint of shoulder region
    פרוצדורות:
    Bancart repair with capsular shift right shoulder

מהלך הניתוח:
    בשיטה ארטרוסקופית דרך ה post portal בוצעה סקירת מפרק. זיהוי נזק על שם hillsacks בנוסף ל bancart lision.
    בהמשך ובשיטה פתוחה בגישה קדמית: דלטופקטוראלית, לקיחת הוריד הצפאליק לטראלית, בוצע ספליט בין הדלטויד הקדמי והבקטוראליס.
    זהוי הפסיה קלבופקטוראלית, פתיחתה,ח תוך של הלגמנט קוראקו-אקרומיאלי, זיהוי האינטרבאל.
    הכנסת מכשיר דק-"פיאן" פתיחת הגיד הסובסקפולארי עם הקפסולה.
    הפרקדת הקפסולה בחלק תחתון מהגיד של הסובסקאפולאריס השלמת ניתוק הקאפסולה מההומרוס עד לשעה6 של החיבור בהומרוס.
    זהוי הגלנויד, אחרי הכנתו כמקובל הכנסת 3 עוגנים.
    תפרת הלברום בחזקה לגלנויד.
    בהמשך, תפירת הקפסולה בחזקה להומרוס עם משיכת הקפסולה למעלה - shift - תפירת הגיד הסובסקפולארי.
    סגירה בשכבות,
    חבישה.
    מתלה לכתף.

בנוסף לשאלות מההודעה הקודמת אני, סך הכל אני רוצה להיות בן אדם פעיל ספורטיבית, האם לדעתך יש סיבה שלא? האורטופד אמר לפיזיותרפיסטית שאם היא תגמיש יותר מדי את הרצועות אז הכתף תיפרק, היא אומרת שהיא צריכה להגמיש אותם כדאי לעבוד על השרירים בכל או ברוב טווח התנועה.

מה לדעתך אני צריך לעשות כדאי להיות פעיל ספורטיבית? אולי ייעוץ עם אורטופד ספורט?

שאלה חשובה שאני אשמח אם תענה לי עליה:
    אני מבין שקיצור טווחי התנועה גורם לכך שהכתף לא תפרק. אבל האם לפי דוח הניתוח שאתה רואה, גם נעשה תיקון בכתף עצמה שימנע ממנה להיפרק? או שרק קיצור הטווחים מונע את הפריקה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט הניתוח שעשיתי. - תגובה

ד''ר יוני ירום
    18/01/2011

תודה על כל המידע
    עכשיו ברור מה עשו
    מטרת הניתוח היתה לאפשר לך חזרה לפעילות תוך יצוב הכתף
    הפיסיותרפיה היא הנשק העיקרי שלך ומטרתה להחזירך לפעילות מלאה ללא הגבלה
    אני בטוח ששרון תוכל להוסיף -אנה הפנה השאלה גם אליה כי הינה מומחית בשיקום הכתף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - שרון, תוכלי להתייחס?

שלומי
    18/01/2011

האם תוכלי להתייחס לשאלות ששאלתי בהודעות הקודמות בקשר לחזרה לפעילות ספורטיבית? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו