מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע בלברום? נזק בלתי הפיך?יוסי20/01/2011
לפני 3 שבועות משך אותי חבר ביד בכח ואני התנגדתי, כתוצאה מזה כנראה נמתח לי השריר, כאב לי אבל ברוך ה' זה עבר, כעת אין כאבים אבל מאז אני מרגיש ובעיקר שומע קליקים מאותה כתף, בעיקר בבוקר כשאני קם ונמתח, או בלילה כשאני מתהפך, אבל גם סתם כך באמצע היום, נגיד שאני לובש בגד או מוציא משהו ממדף גבוה.
עשיתי תור לאורטופד אבל זה רק בעוד חודש וחצי, (טירוף), בינתיים אני מאד דואג, וזה גם מפחיד לעשות תנועות חזקות וחדות.
האם זה אומר נזק לאיזה גיד? חוסר יציבות? זה אומר שנגרם נזק לא הפיך? זה יכול לעבור לבד? זה אומר שעכשיו אני מועד לפרוק את הכתף? אני מפחד בינתיים לשחות או להתעמל ולטייל.,
קראתי קצת באינטרנט וראיתי שתופעה כזאת יכולה ללמד על קרע בלברום אפילו ללא כאבים, והכי מפחיד שאי אפשר לגלות זאת בבדיקה קלינית אצל רופא, או באולטראסאונד, הרי לא יתנו לי בקופ"ח לעשות בדיקת אם אר איי אם לא יראו כלום באולטרא סאונד.
האם בינתיים עלי להגביל את עצמי מפעולות או להתנהג כרגיל?
האם מנגנון של משיכה חזקה מאד ביד יכול לגרום פגיעה בלברום?
אודה לך מראש על התייחסות לשאלות הנ"ל,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בלברום? נזק בלתי הפיך? - תגובה
ד''ר יוני ירום27/01/2011הצשובות הן כן
יכול להיות קרע בלברום אבל יותר סביר נזק למסובבי הכתף
יש לבצע קודם כל אולטרה סאונד אבחנתי ואחר כך המשך לפי התוצאות
איזה קופה אתה - אפשר לדעת לפי זה לאיפה להפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יוסי27/01/2011עשיתי אולטרא סאונד ויצא תקין, אבל יש לי בעיה בהרמה והורדה של הזרוע, יש התנגדות בסיבוב היד באבדוקציה, כך הרופא אמר, מה זה אומר והאם זה יכול להסתדר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים לאומית
יוסי28/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים לאומית - תגובה
ד''ר יוני ירום30/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)