מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארטוסקופיה וקרע חלקי של ה-ACLשאול27/02/2011
שלום,
אני לאחר ארטוסקופיה ברך (קרע בקרן האחורית של המיניסקוס).
אציין כי עשיתי את הניתוח לאחר כחודשיים מאז פגיעה במשחק כדרוסל.
במהלך החודשיים הללו לא הייתי פעיל ספורטיבית, ועשיתי טיפולי פיזיוטרפיה.
אציין כי בשגרה ובמהלך טיפולי הפיזוטרפיה לא הרגשתי את הברך בורחת והיא היתה די יציבה (למעט כמה פעמים שהרגשתי שהברך מתיישרת פתאום).
לפני הניתוח הייתי בבדיקה אצל דר' ליברטי והוא אמר לי שהברך יציבה.
את הניתוח עשתה דר' הורוביץ והיא אמרה לי שכ- 80% מה-ACL קרוע והיא ממליצה על שיחזור.
***אני מעוניין החוות דעת נוספת, אני ממש חושש מהניתוח בעיקר בגלל השיקום הארוך.... אציין כי אני הייתי פעיל ספורטיבית (ריצה לפחות 3 פעמים בשבוע וכדורסל לפחות פעם אחת).
אני מעוניין לחזור לפעילות ספורטיבית (ריצה ואופניים לטובת טריאתלון וכו'....).
האם בעזרת מייצב ברך טוב אוכל לעשות בפעילויות אלו ללא ניתוח שחזור?
האם במצב של כ80% קרע הניתוח הוא מחייב?
מה האלטרנטיבה לניתוח?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטוסקופיה וקרע חלקי של ה-ACL - תגובה
ד''ר יוני ירום28/02/2011באם סוגי הספורט שלך הינם דו מימדיים כגון ריצה או אופניים - אין סיבה מיוחדת לבצע את הניתוח ואפשר להסתפק בתומך אבל כדאי לבצע פיסיותרפיה טובה עם חיזוק שרירי ניכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, תודה....עוד שאלה אחת...
שאול28/02/2011תודה רבה על התגובה...
רציתי לדעת:
א. האם השארת המצב ללא ניתוח יכול לגרום לשחיקה כלשהי בברך?
ב. מה הכוונה ספורט דו מימדי ? (אני מבין שכדורסל לא בא בחשבון)
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, תודה....עוד שאלה אחת... - תגובה
ד''ר יוני ירום06/03/2011גם כדורסל אפשרי אבל רק עם שיקום טוב ותומך
לגבי השחיקה- רק אם הברך תברח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)