כאב צוואר בעת ביצוע ספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב צוואר בעת ביצוע ספורט
    אור
    21/03/2011

שלום,

אני בן 30, במשך 10 השנים האחרונות, התחלתי לסבול מכאבים באזור הצוואר (מתאפיין גם בכאב בין השכמות וגם בבסיס הגולגולת), הכאבים לא הופיעו לראשונה בעקבות טראומה, זה פשוט משהו הדרגתי שהתפתח עם הזמן. ללא פעילות ספורטיבית בד"כ איני מרגיש כאבים (אלא אם כן אני יושב הרבה זמן מול המחשב). הכאבים מגיעים *תמיד* לאחר ריצה/הליכה מהירה/שחיה/נסיעה באופניים, כבר לאחר 20-30 דקות. לאחר סיום הפעילות הספורטיבית הם נעלמים תוך רבע שעה.

בנוסף לכך, אני מבצע אימוני משקולות כבר כמה שנים. לפני מספר ימים לאחר אימון שרירי חזה התחילו לי כאבי צוואר שבנתיים לא עוברים.

לפני שנתיים הלכתי לאורטופד שהפנה אותי לצילום רנטגן רגיל שלא הראה כלום.

האם לדעתכם יש תועלת באבחון הבעיה בעזרת צילום רגיש יותר כדוגמת CT או MRI ?, כלומר גם אם צילום רגיש יותר יאבחן בעיה (נגיד בלט דיסק), השאלה אם יהיה משהו לעשות עם האינפורמציה הזו, בהתחשב בכך שזה משהו שלא עובר לי כבר 10 שנים ורק מחמיר...

במידה ויש חשיבות לאבחן את הבעיה, האם יש עדיפות ל MRI על CT ?, אני פשוט מעדיף לעבור MRI ולא CT בשל הקרינה הגבוה של ה- CT (אני יודע שהקופות לא מאשרות MRI בקלות ולכן אם זו גם הבדיקה העדיפה למקרה שלי, אולי אבצע אותה באופן פרטי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב צוואר בעת ביצוע ספורט

הוספת תגובה

• יש לי אותה בעיה

יוסף
    31/12/2011

לכן אשמח לשמוע ממך אם עשית איזשהם בדיקות וגילית את הבעיה.....

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב צוואר בעת ביצוע ספורט - תגובה

ד''ר יוני ירום
    27/03/2011

אכן MRI צווארי מומלץ כאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו