מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת
    מודאת
    19/08/2011

בני בן 6 עולה לכיתה א'. מגיל 3 טופל אצל קלינאית תקשורת בשליפה וארגון משפטים סיפור תמונות, ...וחל שיפור.
    בגיל 5 לימדתי אותו לקרוא ועד היום הוא קורא לאט מאוד. העתקת משפטים שלו בצורה יפה ומסודרת. מה שמטריד אותי הוא כשקוראים לו סיפור ושואלים פרטים כגון : מה שם הילד בסיפור הוא אינו זוכר ומנסה לנחש/להמציא, הוא לא תמיד מדייק בפרטי הסיפור ומאלתר כשלא יודע. אומנם האילתורים הגיוניים באופן כללי אך לא מדוייקים על פי הסיפור. הוא מתקשה בחזרה על רצף של 5 מספרים. הוא ילד חברותי מאוד, ויכול לשחק איתי משחקי קופסה זמן רב. אך מה שמטריד אותי הוא שלקראת בית ספר הוא לא יבין סיפורים שהמורה תקריא בכיתה ולא ידע לענות במדוייק על תשובות. לעומת זאת בחשבון הוא טוב מאוד לגילו.
    בגן חובה שלמד הגננת אמרה שהוא ילד פיקח ומבין הוראות ועובד מהר. אם כן, ממה נובע חוסר ההבנה שלו במלל של סיפור? האם יש לזה שם/דרכי טיפול?
    דוגמא נוספת, לפעמים הוא מסלף מילים דוגמא כריך עם נקניקיה (כשמתכוון לכריך עם נקניק) . דוגמה נוספת : עד היום הוא לא זוכר את שם בית הספר שהוא אמור ללמוד בו - אני צריכה להזכיר לו (ברמז) את התחלת השם "בית ספר יצ... ורק אז הוא נזכר ומשלים אותי.

האם זה קשור לדיסלקציה? או לקות אחרת או פשוט אני דורשת ממנו מעל לגילו וזה טבעי שילדים מסלפים קצת פרטים בסיפור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה

נועה ווס
    20/08/2011

שלום לך
    תיארת כישורים ,לצד קשיים של בנך - כישורי חשיבה והבנה לצד קשיים שפתיים ואולי בקשב/קליטה/זכירה של מידע/פרטים. בנך מטופל ולכן מומלץ להפנות את שאלותייך למטפל/ת שמטפל/ת בו (קלינאית תקשורת).
    ככלל, יש קשר בין התפתחות שפתית ועיבוד שפתי-מילולי, לבין דיסלקסיה (לקות למידה בקריאה) ולעיתים קשיים אחרים. קשיים אלו אכן יכולים להיות מתסכלים מאד וחשוב לטפל בהם.
    מומלץ להיוועץ בגורמים המטפלים בבנך ומכירים אותו לאורך זמן. הם יוכלו לייעץ לך.
    אפשר שיהיה נכון לערוך כעת אבחון פסיכודידקטי להערכת יכולותיו, קשייו וצרכיו, ולהמליץ בהתאם. באם עבר אבחון כזה או אבחון פסיכולוגי לצד שפתי - תוכלי להיוועץ בגורמים שאבחנו וטיפלו ולחשוב יחד על דרכי התמיכה המתאימים, לקראת כתה א, כך שבנך יחוש מבין, מובן, שייך ומצליח בביה"ס. להערכתי חשוב גם לשתף את המורה בקשיים שלו, למשל בקליטת פרטים בסיפורים כדי שתוכל להיות רגישה אליו.
    בהצלחה,
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה - תגובה

נועה ווס
    20/08/2011

אני מוסיפה - כאמור מומלץ להוועץ עם הצוות המטפל. יתכן כי בנך יזדקק ויוכל להפיק תועלת מהוראה מתקנת, בביה"ס ו/או מחוץ לו, - ולשם כך דרוש אבחון דידקטי או פסיכודידקטי. אני ממליצה להוועץ במטפלת המכירה ובצוות ביה"ס אליו בנך עומד לעלות.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו