מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה לגבי ליקוי למידה באוניברליטל18/09/2011
שלום וברכה, יש לי שאלה לגבי ליקוי הלמידה שלי, אשמח אם תענו לי.
נרשמתי למכינה אוניברסיטאית באוניברסיטה, לצורך מיון רמות במקצוע אנגלית, כולם מתבקשים לעבור מבחן סיווג באנגלית המבחן נמשך שעה וחצי.
למרות שיש לי אבחון מסודר ובו כתוב שמגיע לי תוספת זמן ושימוש במילון, לאאיפשרו לי לקבל אותם.
אבחון לא אמור להיות קביל על כל הבחינות?
תודב מראש על העזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיהו יודע לענות לי?
שני20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיהו יודע לענות לי? - תגובה
שרון צונץ20/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה לגבי ליקוי למידה באוניבר - תגובה
נועה ווס21/09/2011ליטל שלום
אני מציעה שתפני למכינה ולאחראים בה על התחום של לקויות
למידה ותשאלי לסיבת הדבר. יתכן כי יש כוונה לימודית מיוחדת
סביב הנחייה זו, ואז מוטב לדעת מהו הרציונל.
בכל מקרה, אני ממליצה שתבדקי איתם ותחזרי אלינו לכאן
לפי הצורך,
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה...
שני23/09/2011תודה רבה על התשובה =)
בדקתי איתם...הם אומרים שזהו מבחן שמטרתו למיין ולסווג את התלמידים לרמות, לפיכך אין התאמות והקלות.
יש לי עוד שאלה אליך....את חושבת שכתלמידה עם ליקויי למידה בעיקר במתמטיקה- מאוד מאוד קשה לי- מספרים זה ממש סינית בשבילי...
האם אני יכולה להצליח במכינה רגילה ולא של ליקויי למידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה... - תגובה
נועה ווס23/09/2011ליטל שלום
אני מבינה את שאלתך
אבל קשה לי לענות עליה
חסר מידע רב -
מה את מתכוונת ללמוד במכינה?
האם בכוונתך ללמוד שם נושא הכרוך במספרים?
האם אובחנת באופן ספציפי בתחום החשבון/מתמטיקה?
אם כן מה היו הקשיים ומה הומלץ?
כמו כן איך היה בעבר עם מטלות המתמטיקה - אפשר להבין
מדברייך שהיה קשה.
חשוב לדעת גם מה את רוצה ללמוד אח"כ?
מה מעניין אותך?
מה הקשר בין מה שמעניין אותך לבין תחום או תחומי הקושי
המרכזיים שלך, ועוד.
בכל מקרה - גם בעניין זה תוכלי לקבל מידע רב יותר במכינה עצמה -
תפני אליהם עם המידע לגבי קשייך, סביר להניח שיש שם אחראים או מרכז
לתלמידים עם לקויות למידה - וכדאי להיוועץ בהם ולהתרשם בעצמך -
איזה מענה הם מציעים בתחומי הקושי שלך.
אם את דווקא מתכוונת להשלים לימודים בתחום המתמטי, ואין להם מענה מתאים
לתלמידים עם לקויות למידה בתחום, כדאי לך לפנות ולהתרשם גם ממקומות בהם יש מכינה לתלמידים עם לקויות למידה. בקיצור - כדאי להתעניין מה יש להם כדי לעזור לך (באופן ספציפי לצרכייך רצונותייך וקשייך).
בהצלחה
ואת מוזמנת לפנות שוב לפי הצורך
וגם לשתף
בהצלחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנועה...
שני23/09/2011המכינה עצמה מורכבת ממס' מקצועות כולל מתמטיקה ברמה של 3 יח'.
בכל המקצועות אני בסדר חוץ ממתמטיקה.
אחרי המכינה אני מתכננת ללמוד משפטים- בכוונה בחרתי תחום שלא עוסק במתמטיקה ומספרים למרות שהייתי רוצה מנהל עסקים...
ההמלצות של האבחון היו:
1.תוספת זמן בבחינות.
2.התעלמות משגיאות כתיב.
3.שימוש במחשבון ובדף נוסחאות.
4. באנגלית- שימוש במילונית ולהעריך שאלון בחינה מותאם.
אני מעתיקה לך מהאבחון: "יכולתה החשבונית נמוכה, יחסית לגילה היא מסוגלת לפתור תרגילים חשבוניים בארבע פעולות החשבון.בפעולות יותר מורכבות קיים קושי.
מה את חושבת??
זהו אבחון מלפני כמה שנים, בקרוב אני עושה אבחון חדש...יש משהו שחשוב להגיד למאבחן לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנועה... - תגובה
נועה ווס27/09/2011ליטל שלום
אין לי הרבה מה להוסיף
היות ואת לקראת אבחון מחודש - לפנייך הזדמנות לשאול ולברר נושאים אלו לעומק.
תוכלי לדבר עם המאבחן לשאול אותה/ו שאלות וכו'.
חשוב להביא למאבחן עותק מהאבחון הקודם ולשתף אותו במחשבותייך לבטייך וכו'. תוכלי לרשום לך מבעוד מועד נקודות (נושאים) לשיחה עמו, שאלות וכו'.
בהצלחה וחג שמח
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)