מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבחן ציוריםיעל16/08/2012
בני בן 4 ו - 9 חודשים, עשה בהתפתחות הילד מבחן שבו רואים ציור בקו שחור מקווקו - והילד צריך להגיד מה הוא רואה (כאשר בעצם רואים תמונה חלקית בגלל הקו המקווקו).
אני חושבת שהמבחן הוא חלק ממבחן קאופמן שנעשה לו, אך לא בטוחה.
בני התקשה לזהות את רוב התמונות שם, אך מה שהיה הכי מוזר זה שהוא מישש את הקווים של התמונות, כאילו הוא מנסה לראות בעזרת האצבעות.
המאבחנת אמרה שלא ראתה דבר כזה מעולם.
1. האם יש לך מושג על איזה מבחן אני מדברת? אם כן אשמח לדעת את שמו.
2. האם התנהגות כזו במבחן מרמזת על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
יעל17/08/2012מסתבר שמדובר במבחן גשטאלט, בו מראים ציורים שחלק מהם חסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
נועה ווס19/08/2012עידית שלום
היות ואתם בתהליך אבחון - שכולל מגוון בדיקות ואיסוף מידע רב, הרי שבמקום בו נערך האבחון יועלו אתכם השערות להבנת התנהגותו. כעת, אנסה לחשוב אתך - נראה כי הנגיעה בקווים הנה נסיון של בנך לסייע לעצמו בביצוע המשימה. אולי הקווים/הכתמים נראים/נחווים לו מעט כ"תלת מימדיים", כמו בליטות או עומק, והוא מנסה לבדוק אותם, תארת כי הוא התקשה במשימה ואולי הוא מנסה לגייס עוד חוש להתמודדות עמה. כמו כן, על פי נסיוני, לעיתים ילדים עם רגישות חושית מיוחדת - רגישות יתר ו/או תת רגישות, מערבים חוש נוסף במהלך משימה. יתכן גם שהנגיעה בדף נועדה לסייע לו להתמקד בגרוי. מעניין, האם בנך נוטה לגעת ולמשש גרויים שונים או שבמבחן נהג כך לראשונה. וכפי שהעלית, שאלה לגבי תפקודי הראיה, וכפי שחשוב בעת בדיקה, ניתן לבדוק תפקודי ראיה ומיקוד ראיה.
ושוב, במכון המאבחן תיעשה אתכם החשיבה המתאימה, על מנת להבין את התנהגותו במבחן זה, כחלק ממכלול תפקודיו וצרכיו.
בהצלחה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)
