לבעלי יש בעיה שאין לי מושג מה היא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבעלי יש בעיה שאין לי מושג מה היא
    רעיה
    01/01/2013

בעלי בן 29, יש לו בעיה כלשהית שאין לי מושג איך להסביר אותה
    אני אנסה לתאר קצת את התופעות: הוא לומד כרגע- לפי מה שהוא אומר, להרצאות הוא בכלל לא יכול להקשיב ב100%, לכל היותר 50%,
    כשהוא קורא משהו- הוא לא יכול לחזור על כל הנתונים אחרי הקריאה, זה לא יושב לו מסודר בראש, (אני חייבת לציין שהוא בחור מאוד חכם ומצליח גם בלי זה, אבל בלי הבעיה הזאת הוא היה יכול להגיע ממש רחוק)
    וגם בחיים עצמם לדעתי לא מסודר לו הראש, הוא לא סוגר דברים עד הסוף, הוא דוחה דברים, הוא יכול לדבר, לשמוע איתי או עם אנשים אבל אני שמה לב שהוא לא מפנים, זה לא ישר תופס מקום מסודר בראש ולכן הוא יכול לפעמים להבין בדיוק הפוך או לשאול שאלה שכבר עניתי את התשובה עליה ובנוסף או שזה גם קשור יש לו חוסר תקשורת (שזה מגיע מהמשפחה שלו לדעתי) עם המשפחה שלו זה ממש מחריד, אני יכולה להגיע לשם והתברר לי שהם לא הבינו שאנחנו אמורים להגיע אפילו שהם דיברו בינהם, איתי זה קצת יותר משופר אבל זה רק בגלל שאני מאוד מסודרת (אולי אובר) ולא מתפשרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לבעלי יש בעיה שאין לי מושג מה היא - תגובה

ד''ר אסנת כנען
    01/01/2013

כדי לברר מהי הבעיה מומלץ להתחיל מהערכה של תפקודי קשב וריכוז שהנם בסיסיים ללמידה ולהתנהלות כללית בחיים.

מדובר באבחנה שניתנת על ידי פסיאטר/ נוירולוג. ישנם רופאים שיבקשו טרם ההגעה לאסוף מידע נוסף באמצעות שאלונים/ מבחן ממוחשב.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבעלי יש בעיה שאין לי מושג מה היא - תגובה

נועה ווס
    01/01/2013

רעיה שלום
    תיאורך תואם במידה רבה תמונה השכיחה אצל אנשים עם הפרעה בתפקודי הקשב והריכוז, אשר מכבידה גם על הזכירה והארגון, ולעיתים יש קשיים גם בתחומים אלו, מעבר לקושי בקשב. הקשיים בקשב וארגון יכולים בקלות להכביד גם על התקשורת הבינאישית וההבנה ההדדית, וגם כאן - יתכן קושי נוסף או אחר, אך הקושי הספציפי בתיאום וזכירה של פרטים שתואמו - יכול להיות קשור לקשב. אם תרצו - תוכלו ללמוד עוד את הנושא, גם מקריאה ובאינטרנט, תוכלו גם לפנות למומחה/ית בתחום - בתחום הקשב במבוגרים ובנושא של לקויות למידה במבוגרים, ויחד עמו/ה להבין את החוזקות והקשיים, השפעותיהם ודרכי ההקלה העומדות בפניכם.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו