קשיי למידה אצל ילדה בכיתה ג'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי למידה אצל ילדה בכיתה ג'
    אמא מודאגת
    19/05/2014

שלום,
    בתי בת 8.5, בכיתה ג'.
    הקריאה שלה לא שוטפת ולא ברמה מספקת, לטענת המורה, כראוי לכיתה ג' ויש לה גם קשיים בהבנת הנקרא. בתחילת השנה המורה טענה כי עבודה משותפת איתה תקדם אותה וכי אין צורך באבחון אולם כעת לטענתה כדאי לגשת לאבחון על מנת לאתר את הבעיות באופן ממוקד על מנת להעניק לה עזרה נוספת.
    אני מתלבטת האם לבצע אבחון דידקטי או פסיכו דידקטי. לדעתי לא חלו מאורעות שהיו אמורים להשפיע עליה באופן חריג (ההתפתחות שלה היתה תקינה, לא היו מאורעות חריגים), אולם ייתכן ואני לא מודעת למשהו שיכל להשפיע עליה?!?!
    בנוסף, אני תוהה האם ייתכן ויש לה הפרעת קשב? (אין בעיית היפראקטיביות) היא נוטה לחלום לעיתים וקשה לה להביא את עצמה לשבת בריכוז למטרת לימודים, אולם בנושאים אחרים היא מסוגלת להיות מאד מרוכזת ולשבת שעות עם עצמה בנושאים שהיא אוהבת (יצירה וכדומה).
    כיצד מקבלים החלטה מה נדרש?
    כמו כן – נאמר לי במכון אבחון מסוים כי לשם קבלת הקלות בביה"ס ועזרה נוספת יש צורך באבחון פסיכו דידקטי – האם זה נכון?

תודה, אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיי למידה אצל ילדה בכיתה ג' - תגובה

שרון צונץ
    22/05/2014

הי
    אבחון דידקטי מתמקד בקשיי הלמידה ונותן בד"כ המלצות לטיפול בהוראה מתקנת. האבחון הפסיכולוגי מוסיף מידע על היכולת הקוגנטיבית של הילדה, בעיית קשב אם יש וקשיים רגשיים אם קיימים. אם תאורטית אינך מוגבלת כספית כדאי לבחון את המצב על כל גווניו. אם קיימת מגבלת כלכלית ניתן להתחיל באבחון הדידקטי ובו ייאמר לך אם יש צורך להמשיך גם לאבחון הפסיכולוגי. כמו כן אני מזמינה אותך לפגישת ייעוץ כדי להרחיב ולפרט עבורך, וכן כדי לשמוע ממך עוד פרטים.
    בהצלחה
    שרון צונץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו