מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי למידה אצל ילדה בכיתה ג'אמא מודאגת19/05/2014
שלום,
בתי בת 8.5, בכיתה ג'.
הקריאה שלה לא שוטפת ולא ברמה מספקת, לטענת המורה, כראוי לכיתה ג' ויש לה גם קשיים בהבנת הנקרא. בתחילת השנה המורה טענה כי עבודה משותפת איתה תקדם אותה וכי אין צורך באבחון אולם כעת לטענתה כדאי לגשת לאבחון על מנת לאתר את הבעיות באופן ממוקד על מנת להעניק לה עזרה נוספת.
אני מתלבטת האם לבצע אבחון דידקטי או פסיכו דידקטי. לדעתי לא חלו מאורעות שהיו אמורים להשפיע עליה באופן חריג (ההתפתחות שלה היתה תקינה, לא היו מאורעות חריגים), אולם ייתכן ואני לא מודעת למשהו שיכל להשפיע עליה?!?!
בנוסף, אני תוהה האם ייתכן ויש לה הפרעת קשב? (אין בעיית היפראקטיביות) היא נוטה לחלום לעיתים וקשה לה להביא את עצמה לשבת בריכוז למטרת לימודים, אולם בנושאים אחרים היא מסוגלת להיות מאד מרוכזת ולשבת שעות עם עצמה בנושאים שהיא אוהבת (יצירה וכדומה).
כיצד מקבלים החלטה מה נדרש?
כמו כן – נאמר לי במכון אבחון מסוים כי לשם קבלת הקלות בביה"ס ועזרה נוספת יש צורך באבחון פסיכו דידקטי – האם זה נכון?
תודה, אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי למידה אצל ילדה בכיתה ג' - תגובה
שרון צונץ22/05/2014הי
אבחון דידקטי מתמקד בקשיי הלמידה ונותן בד"כ המלצות לטיפול בהוראה מתקנת. האבחון הפסיכולוגי מוסיף מידע על היכולת הקוגנטיבית של הילדה, בעיית קשב אם יש וקשיים רגשיים אם קיימים. אם תאורטית אינך מוגבלת כספית כדאי לבחון את המצב על כל גווניו. אם קיימת מגבלת כלכלית ניתן להתחיל באבחון הדידקטי ובו ייאמר לך אם יש צורך להמשיך גם לאבחון הפסיכולוגי. כמו כן אני מזמינה אותך לפגישת ייעוץ כדי להרחיב ולפרט עבורך, וכן כדי לשמוע ממך עוד פרטים.
בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)