שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יוני
    04/01/2009

שלום לכם, כל השנים בתיכון בתי נבחנה בע"פ כפי שהומלץ ע"י הפסיכולוג. השנה ביה"ס העביר את הבקשה לועדת התאמה מחוזית שלא אישרה את הבקשה ולאחר מכן לועדת ערעורים עליונה שאף היא לא אישרה את הבקשה. מה ניתן לעשות למען הילדה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ועדת התאמות אינה מאשרת

יעל שפירא
    05/01/2009

יוני שלום
    ועדת ההתאמות היא גוף המורכב מאנשי מקצוע מתחומים שונים שתפקידו לאשר האם הדו"ח עומד בקריטריונים מקצועיים שנקבעו, והאם בתך עומדת בתנאים שנקבעו לקבלת מבחן בע"פ. בלי לקרוא את הדו"ח קשה לדעת מדוע לא התקבל על ידי הועדה, ואני מציעה שתפנה עם הדו"ח לפסיכולוג שערך את האבחון או לפסיכולוג ביה"ס כדי להבין את ההחלטה ולהתייעץ מה ניתן לעשות. במידה ולא ניתן לאשר התאמה כזו, יתכן שבתך תוכל לקבל התאמה דומה מרמה נמוכה יותר, כגון הכתבת תשובות לבוחן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדת התאמות

שמאי כרכום
    05/01/2009

שלום,
    הסיבות לפסילת אבחון והמלצות יכולות להיות מגוונות ובלי לראות במה מדובר קצת קשה לי לענות. באופן הכללי ביותר - יש להבחין בין יישום המלצות בחטיבת הביניים לבין יישומן לגבי הבגרויות.
    1) במידה והאבחון נערך לבתך קודם לכיתה ז' הוא אינו תופס לצערנו לבגרויות עצמן ועליך לעשות את האבחון מחדש.
    2) במידה ונעשה רק אבחון דידקטי או רק אבחון פסיכולוגי הם אינם תופסים בנפרד עבור ועדת ההתאמות.
    3) במידה ובאבחון אין קשר בין ההמלצות לבין הממצאים (הלקויות) שאותרו באבחון האבחון נפסל.
    4) אפשרות נוספת היא שמנת המשכל הכללית של בתך נמוכה מהסף התואם לכיתה בגרותית.
    בכל מקרה, ההמלצה שלי - כמו של יעל - תהיה להיעזר בפסיכולוג/ית ביה"ס או בפסיכלוג/ית המאבחנים בכדי להבין את סיבת הפסילה ואז להגיב בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו