מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם קשיי שליפה בקריאהשרונה12/01/2009
הבת שלי בכיתה א' מתקשה מאוד לזכור ולשלוף את האותיות או את הניקוד או שניהם יחד וזה ממש מחבל בהתקדמות שלה בלימוד הקריאה . מבית הספר נותנים לה מורה מתקנת שלוש פעמים בשבוע זה עולה לי הרבה מעבר ליכולת שלי ועדין אני לא מרגישה התקדמות . ואני כל הזמן מרגישה שאני צריכה עוד משהו אני ממש לא יודעת מה. אני מאמינה שאני לא היחידה שמתמודדת עם בעיה כזו אם יש למשהו רעיון למשהו שיכול לעזור אני נואשת לעצה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראה מתקנת
שמאי כרכום12/01/2009שלום,
אני לומד מדבריך על הדאגה הרבה שיש לך בנוגע להתקדמותה של בתך כמו גם על הקשיים שהיא וגם את נצבים בפניהם. חשוב לדעת כי קשיים ברכישת קריאה והכתיבה אינם נפתרים בקלות או במהירות. לכן, כנראה, המליצו בביה"ס על ההוראה המתקנת שלוש פעמים בשבוע.
באופן כללי חשוב לדעת כי קשיי שליפה קשורים במקרים מסויימים גם לקשיי קשב וריכוז או ללקויות למידה נוספות ולכן ייתכן שבהמשך יהיה נכון לשקול אבחון או הערכה של לקויות למידה.
ולשאלתך - באופן כללי ביותר, פרט לחזרה ולתרגולים רבים אולי יהיה נכון לנסות ליצור עוגני זיכרון של אותיות או של ניקוד באמצעות מילים מוכרות ו'ידידותיות' לבתך. למשל, אם היא אוהבת בעלי חיים ניתן ליצור לקסיקון של האותיות באמצעות בע"ח. לדוגמא - א' = אריה, ב= בבון, '=גמל וכיו"ב. באופן דומה ניתן ליצור לקסיקון של תנועות באמצעות מילים אלו, למשל קמץ יהיה התנועה הראשונה של המילה 'פרה'. טריקים ושיטות אחרות, שאולי יהיו יותר רלוונטיות לילדתך ניתן לבקש מהמורה המקדמת בכדי שאת תוכלי לסייע בנוסף. חשוב לזכור כי העזרה שלך צריכה להיות באמצעות משחקים ולפרקי זמן קצרים.
הרבה בהצלחה, ובמידה ויהיו לך שאלות נוספות אנו עומדים לרשותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מחשבות
יעל שפירא12/01/2009בהמשך לתגובתו של שמאי ברצוני להוסיף עוד מספר נקודות.
ראשית, חשוב לדעת כי ילדים עם קשיי למידה בדרך כלל מתקדמים ב-'קפיצות'. כלומר, יתכן כי זמן רב עובדים על תחום מסוים ונראה כי אין התקדמות ואז מתרחשת הפנמה והילד עולה מדרגה ומצליח לעשות שימוש בידע שנרכש ולהתקדם. דבר זה בולט בעיקר בגילאים צעירים, כיון שיתכן שחלק מתהליכי ההבשלה הנוירולוגית עליהם מתבססת למשל רכישת הקריאה טרם הסתיימו.
שנית, אם בתך קבלה בעבר סיוע בתחום כלשהו, כגון טיפול קלינאית תקשורת, חשוב להתייעץ עם ביה"ס לגבי צורך בהמשך הטיפול כדי לתמוך בהוראה המתקנת. כפי שציין שמאי, יתכן כי בהמשך תחליטי בהתייעצות עם ביה"ס לערוך אבחון מקיף יותר, על מנת לאתר נקודות חוזק וקושי אצל בתך ולייעל את תהליך העבודה עמה.
לסיום, מעבר לטכניקות שהציע שמאי, ניתן לשקול לייצר עבור בתך משחק זיכרון המקשר את סימני האותיות והניקוד עם גירויים משמעותיים, כגון תמונות, או מילים שכן ביכולתה לזהות באופן עקבי, כגון שמה ואולי שמות בני משפחה נוספים. ניתן להסתייע במורה המתקנת לחשיבה על משחקים שבעזרתם תוכלי לסייע לבתך. הסיבה שאנו מציעים לבחור בדרכים 'משחקיות' הינה לא ליצור לחץ ומתח בינך לבין בתך סביב העיכוב ברכישת הקריאה: כאשר אנו מתוחים ומרגישים שאנו מדאיגים או מאכזבים את הסביבה, אנו לומדים עוד פחות ושוכחים יותר!
חשוב ביותר כי כל דרך שאת נוקטת תהיה בתיאום עם המורה המתקנת והמחנכת, שגם עליהן להיות מתואמות ביניהן בשיטת העבודה, בכדי לא יבלבל את בתך בתהליך הלמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
שרונה14/01/2009תודה התשובות שלכם עוזרות לי להבין יותר איך להתיחס לקשיים של הילדה ולמי עוד לפנות אבל אני מרגישה שעוד איבחון לא יעזור לי אני יודעת מה הקשיים ואני יודעת מה הן נקודות החוזק ואני גם משתדלת לעשות הקשרים וכל מה שנכתב אבל עדין מאוד קשה אני לא יודעת אולי יש משחקים או מוצרים מוכנים שניתן לקנות שאני יוכל לעבוד איתה בבית וזה ישפר.ברוך ה' אני אמא לעוד ילדים אני צריכ ה דברים מוכנים אין לי את הזמן ליצר אביזרי עזר ללמידה . תודה ומחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרונה
יעל שפירא15/01/2009שרונה שלום, מי שיוכל לסייע לך בבחירת משחקים ועזרים לסיוע לבתך בצורה הטובה ביותר היא המורהלהוראה מתקנת. יתכן ויש אביזרים בהם היא משתמשת בהם תוכלי להיעזר גם בבית. היא תוכל גם להפנותך לחומרים ממוחשבים מבוססים על תוכנית הלימודים 'יש לי סוד' או חומרים נוספים העוסקים ביסודות הקריאה. כמו כן, בכל חנות צעצועים יש מבחר משחקי זיכרון, וניתן להתייעץ עם צוות החנות ולמצוא משחקי זיכרון בהם תוכלי להיעזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תוכנה שיכולה לעזור
שרונה20/01/2009שרונה אני קוראת את מה שאת כותבת וממש מזדהה היה לי עם הבן שלי ממש את אותה חוויה . המורה שלו המליצה על תוכנה למחשב שמסייעת ללמידה מאוד. ממש מה שאת צריכה קוראים לזה "הבע אות" תחפשי בגוגל "הבע אות" שם יש פרטים ואת הדרך ליצור קשר עם האנשים שבנו את התוכנה . תנסי (ניסיתי לשים לך קישור אבל אם לא הצלחתי אז בגוגל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)