מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!קרן03/03/2009
יש לי בן בן 13 שיש לי איתו בעיה מאוד חמורה. הוא לא לומד יותר נכון לא מוכן ללמוד. עברתי איתו דרך ארוכה מאוד. הוא היה אצל נואורולג קיבל ריטלין 4 שנים ( כמוסות אל אי) שהופסק לפני חודשיים כי זה פגע לו בגדילה ובצמיחה הגופנית ועברנו לשיטה הטבעית. יש לציין שגם אם הריטלין לא היה לו חשק ללמוד. לקחנו אותו לפסיכולוג והוא הפנה אותנו לפסיכיטר בכדיי לקבל כדורים כי הוא סבל מחרדות אז במשך שנה הוא לקח צפרליקס. (החרדות שלנו נבעו מהמון סיבות ) הוא היה תולש את שערות ראשו. אבל זה טופל. בקיצור אני כבר לא יודעת מה לעשות אתמול אחרי שיחה אם המחנכת שלו הובהר לי חד משמעית שהם הרימו ידיים! הילד לא מוכן ללמוד. יש לציין שהוא לא מפריע בשיעורים הוא יושב בשקט אבל לא מוציאי ספרים מחברות כלום! לא מוכן ללמוד. עשינו לו מבחן של ניצן ויצאה בתוצאות שהוא ילד חכם מעל הממוצע יש לציין גם שהוא היה מביא מבחנים 100 מבלי ללמוד. בקיצור אני כבר לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות. אתמול ניתקתי את השיחה אם המחנכת בידיעה שאין יותר מה לעשות והכי מפחיד אותי שבלי הריטלין הוא ממש יורד בלמידה. אם הריטלין הוא עוד היה בקשב וקולט מידע עכשיו כלום. בבקשה את עזרתכם הדחופה. וסליחה מראש על כל המגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לקרן
שמאי כרכום03/03/2009קשר שלום,
התיאור שלך אומנם ארוך, אך הוא משמיע באופן מאוד ברור את הדאגה שלך ואת הקשיים של בנך. חשוב לזכור כי לילדים ונערים בעלי AD(H)D יש לעיתים רבות לקויות למידה אחרת בנוסף לקשיי הקשב ובמקרים אחרים קשיים רגשיים כדוגמת החרדות שתיארת.
ריבוי קשיים אלו יוצר מורכבות גדולה ומקשים מאוד על כל הורה להצליח להתנהל או לסייע לילד לאורך זמן. זאת בשל התנודות והשינויים בקשב, התגברות הקשיים הרגשיים ודברים נוספים.
מתוך התיאור שהבאת אני מבין כי בנך טופל תרופתית בקשיי הקשב ובחרדות. לא הצלחתי להבין האם במקביל לכך בנך קיבל גם הוראה-מתקנת בכדי לרכוש אסטרטגיות למידה ויכולות ללמידה עצמאית. הוראה מתקנת שונה לגמרי מהוראה שמטרתה צמצום-פערים לימודיים. בנוסף לכך, לא הצלחתי להבין האם נעזרתם אתם ההורים בהדרכת הורים בכדי לסייע לבנכם להתמודד עם החרדות ועם התלותיות שבדרך כלל בעלי ADHD מפגינים.
שתי נקודות אלו (הוראת אסטרטגיות והדרכת הורים) הן נקודות קריטיות בכדי לצאת מהמצב הקיים. ביכולתך וזכותך לקבל הוראה-מתקנת דרך ביה"ס (חוק השילוב) או דרך מתי"א בישובך. בנוגע להדרכת ההורים את יכולה לפנות לשירות הפסיכולוגי החינוכי במקום מגוריך לקבל סיוע זה, או להיעזר בקופת החולים שלכם ובתחנה הקלינית למען הילד והמתבגר. אפשרות נוספת היא לפנות לקבל תמיכה והדרכה זו באופן פרטי.
במידה ויש לך שאלות נוספות או שאת זקוקה להפנייה ספציפית, אנו עומדים לרשותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצות
איריס05/05/2009בתי בת 15 עולה לתיכון. לומדת בכיתה קטנה בביהס רגיל . בוועדת השמה שובצה למרות התנגדותינו לביהס לחינוך מיוחד. כעת אנחנו ממתינים לוועדת ערר. היינו רוצים שבתנו תלמד בביהס מקצועי רגיל שיהיו בו כיתות קטנות. אבל לדאבונינו ולתדהימתנו אין מסגרת כזו. יש ביהס תיכון רגיל עם כתות קטנות שרק לומדים בו. וביהס מקצועי יש רק לחינוך מיוחד בלבד. אנחנו מצרים על כך ומבקשת אם מישהו יודע על איזה מסגרת כזו שיכתוב לי בבקשה. אנחנו גרים בחולון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)