מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת משמעתחנן27/03/2009
שלום.
לבני יש לקוי למידה קל ולאחרונה הוא מנצל את חולשתו של המורה לחשבון ומפריע בכיתה ז"א מדבר עם חבריו במהלך השעור .
המורה הזהיר אותו מספר פעמים ואף קרב אותו לשורה ראשונה וזה לא עזר .
אנו ההורים שוחחנו איתו והייתה רגיעה לזמן מה והסיפור חוזר.
המורה הטיל עליו כתוצאה ממספר פעמים שהוא הפריע עבודת בית נוספת בחשבון כעונש להפרעות והילד לא יידע אותנו וגם לא הכין את העבודות .
אנו ההורים מבינים שזו בעיית גבולות שכנראה אנחנו לא מצליחים להציב אותם או לעמוד בהם בגלל ההקלות וההבנה שיש לו בלמידה ולא רוצים להוסיף שמן .
אני שואל כיצד לפעול :
1. האם להגביר את הגבולות בענישה בשטחים כגון שימוש באינטרנט ומשחקי מחשב או צפייה בטלווזיה נושאים שברוב היום הילד מתעסק בהם .
2. לקרוא לילד לסדר ולהתעלם מבעיית קשי הלימוד שיש לו כי זו בעיית משמעת ולא לימודית (ס"ה הילד מבחינת חשבון ברמה טובה נמצא בהקבצה 4 ).
3. הילד מנצל את חולשתנו בכך שאנחנו לא מענישים אותו ומאיים שבאם נסגור לו את המחשב הוא לא ילמד או יעשה שעורי בית .
מה המלצתך הנקודתית בהפרעת משמעת זו וכיצד לפעול לדעתך .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות-הורית לילד עם לקויות למידה.
שמאי כרכום27/03/2009שלום,
הורות באופן כללי היא משימה לא פשוטה והורות לילד עם לקויות למידה היא מורכבת אף יותר.
ההתלבטות היען ללחוץ והיכן להרפות היא אכן קשה וסבוכה, נראה כי הדברים מורכבים אף יותר לאור האיומים והסחטנות של ילדיכם.
התשובה שלי לשאלות תהיה פשוטה מאוד במילותיה, אך קשה למדי ביישום שלה:
חשוב לבדוק ולחשוב מהם הדברים העקרוניים עליהם חשוב לא לוותר ולגביהם חשוב לסייע לילדיכם להתמודד עם התסכול ועל מה ניתן לוותר ולהתגמש.
מאחר והדבר אינו פשוט ליישום, חשוב לי להציע לכם לפנות להדרכת הורים לסיוע.
לידעתכם, ביכולתכם לקבל הדרכה זו בשירות הפסיכולוגי החינוכי של מקום מגוריכם. שירות זה ניתן בחינם. הפנייה אליהם יכולה להיות ישירה או עקיפה באמצעות היועצת של ביה"ס. אפשרות אחרת, היא לפנות לתחנה הקלינית של קופ"ח שלכם. אצלם השירות מסובסד. ישנה גם האפשרות לפנות להדרכת הורים באופן פרטני לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)
