שיבוץ ליקוי למידה בתיכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבוץ ליקוי למידה בתיכון
    אלמונית
    31/03/2009

בני אובחן כלקוי למידה וכן מטופל ברטלין כרגע יש רישום לתיכון והומלץ ע"י בי"ס לשבצו בבי"ס תום אני מפחדת להשאיר לו תדמית של פגום הוא עצמו די לא שלם עם כך גם , מה לעשות ?
    האם לרשום לתיכון רגיל ולתת לו להמשיך להתמודד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיבוץ ליקוי למידה בתיכון

הוספת תגובה

• מעבר לתיכון

יעל שפירא
    31/03/2009

ראשית, חשוב לי לומר כי לכל החלטה יש רווח ומחיר. כיון שפנייתך תמציתית ואינה מכילה מידע מפורט, אני מתקשה לתת המלצה חד משמעית. לדעתי הכי נכון לפנות(אולי ביחד עם בנך )לפסיכולוגית ביה"ס של בנך עם כל האבחונים שבידך, ולחשוב יחד אתה מה הכי נכון. בכל מקרה, כיון שמוטיבציה היא גורם חשוב ביותר בהצלחה, לא הייתי פוסלת על הסף את האפשרות לנסות תיכון רגיל, כמובן בעזרת הסיוע והתמיכה המתאימים. יחד עם זאת, חשוב לבחון מה השיקולים המנחים את בנך: אם הלקויות אכן משמעותיות, עדיף אולי לוותר על התיכון בו לומדים החברים כדי לזכות בסיכוי גבוה יותר להצליח ולעבור את מבחני הבגרות. פה את, כהורה, המסוגל להסתכל קדימה לטווח הארוך יכולה לסייע לבנך, שכנער בוודאי עסוק יותר בהווה, ובחריגות שלו ביחס לקבוצת החברים.
    גם אם תחליטו בכל זאת לנסות תיכון רגיל, חשוב להחליט מראש על נקודת זמן - סיום מחצית או שנה - בה תבחנו שוב את ההחלטה, תעריכו עד כמה הוא משתלב ומצליח, ותוכלו גם לקבל החלטה אחרת אם יסתבר שהתיכון אינו מאפשר לו להצליח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו