ילד סופר-רגיש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד סופר-רגיש
    עוד ילד בבקשה
    11/06/2009

הבן שלי בן 11/12 5 ואמור לעלות לכיתה א. פניתי לשירות הפסיכולוגי לבקש להשאירו שנה נוספת בגן וזו אושרה לי. אנחנו אמורים לעבוד על מספר דברים כדי שיהיה בשל רגשית לכיתה א (גמילה בלילה, מוטוריקה עדינה) והעיקרי: התנתקות מהאם, עניין שמתאים לילד בן 2-3 ועדיין לא הבשיל אצלו (כנראה מאחר שחיכינו לו הרבה שנים ובניתי לו חממה מגוננת מדי). מצד שני, הוא עצמאי (לוקח לעצמו יוגורט מהמקרר, צבעים מהמדף, דואג מאד לאחותו מאז שהוא בן 3, שהיא לא תלך לכביש ולא תעשה משהו מסוכן).
    כמו כן, הוא מגיע לבכי מאד מהר (בבית!) בגלל תיסכול (למשל, אחותו לוקחת לו חפץ והוא בוכה ובהמשך פשוט חובט בה, למרות שהוא לא ילד אלים, או נעלב בקלות כשאביו מעיר לו).
    איך אפשר לבנות לו אינטלגנציה רגשית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד סופר-רגיש

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתחות הרגשית

שמאי כרכום
    11/06/2009

שלום,

מתוך הדברים שאת מתארת אני לומד על קשיים וויזו-מוטוריים כמו גם על עיכוב בעצמאות ובגמילה. בנוסף לכך אמרת כי ילדך מעוכב בהתפתחותו הרגשית. מאחר והיבטים הרגשיים של התפקוד של כל ילד וכל אדם יש הבדלים אינדיווידואליים, הרי שאין 'מרשם' קבוע כיצד לסייע ולהשלים פערים בהתפתחות הרגשית.
    במידה ונערך לבנך אבחון או הערכת בשלות הרי שמתוכם ניתן למפות בצורה יעילה ומדוייקת יותר את התחומים בהם ילדך מעוכב ביחס למצופה בגילו. למשל, ציינת כי הוא טרם נגמל מהרטבה וכי תהליך הפרידה והנפרדות ממך טרם הושלם.
    בכדי לחשוב על הדרכים הספציפיות הדרושות לו והמתאימות לכם עליכם לפנות לייעוץ ולהדרכת הורים ו/או לטיפול משפחתי שבו למטפל/ת תהיה היכרות מעמיקה איתכם שתאפשר שהיעוץ יהיה יעיל, ספציפי ואפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו