קושי בהבנת מצבים חברתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהבנת מצבים חברתיים
    נטע
    15/07/2009

שלום, קוראים לי נטע ויש לי היסטוריה של אבחונים שאין להם שם. בעיקרון כתוב שם שיש לי כמה סמפטומים ובעיות, כולל הפרעות בעיבוד השמיעתי והפרעות קשב וריכוז.
    בלימודים אני מסתדרת מצויין, אבל הבעיה העיקרית שמציקה לי ומעציבה אותי היא הקושי שלי להבין מצבים חברתיים, קודים התנהגותיים, נורמות חברתיות ועוד. אני חושבת שזה בגלל שאני לא "שומעת" חצי מהדברים שכולם שומעים ומתקשה במיוחד להבין שיחות בחבורות גדולות, ככה שאת הדברים שלא מלמדים בבית הספר אני מתקשה ללמוד לבד.
    אני תמיד לומדת ומשתפרת בתחום הזה, אבל ככל שאני לומדת אני רואה שהאנשים סביבי משתנים ומתבגרים וגם הנורמות משתנות, ובסך הכל אני תמיד מפגרת אחרי כולם ועושה רושם של בחורה מוזרה, תמימה, ילדותית וקצת לא מחוברת למציאות.
    בסך הכל אני מסתובבת עם ההרגשה שאני מפעילה כל כך הרבה אנרגיות כדי להבין מה הם ה"כללים" בחברה, כשבסך הכל אין בהן שום היגיון בעיני ואני עושה את המאמץ הזה כי אני יודעת שאם לא אעשה זאת פשוט לא יהיו לי חברים ולא תהיה לי עבודה.
    בשנים האחרונות אני רואה שזה ממש חוסם אותי בעבודות בהן אני עובדת. אני בד"כ לא זוכה לזמן שאני צריכה כדי לקלוט את הסביבה שלי, אני עושה רושם גרוע כבר על ההתחלה והדלתות בפני כל סוג של התקדמות לעבודה עם "ראש גדול" נחסמות בפניי.
    זה מפריע לי גם להתחיל מערכות יחסים כי אני באמת לא מצליחה לקלוט את כל המשחקים הקטנים של עולם הדייטים.
    אני חייבת לציין שאני לא בחורה "מוזרה" ומי שמכירים אותי מבינים מאיפה זה בא. אני חושבת שהטעויות שאני עושה הן בעיקר טעויות של חוסר ידע ולא של בעיה נפשית כלשהי. מאד הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לשנות את זה, כי אני מרגישה שזה פשוט חוסם אותי בדברים שהכי חשובים לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהבנת מצבים חברתיים

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית

שמאי כרכום
    16/07/2009

שלום לנטע,

ראשית כל - כל הכבוד לך על המאמצים שאת משקיעה לאורך השנים גם בהתמודדות עם הלימודים וגם בהתמודדות בזירה החברתית. זה נשמע שמאוד לא פשוט לך.
    לא ברור לי מהו גילך, אני מדבריך אני מסיק שאת נערה או אף יותר מכך. הקשיים שתיארת עשויים להסתכם במכלול של מספר סנדרומים המהווים תמונה רחבה יותר מלקות ספצפיפית כזו או אחרת. נראה לי נכון להציע לך לחפש ולגשת לטיפול קבוצתי בכדי לחדד ולחזק את כישוריך החברתיים. ישנן מספר קבוצות שכאלה במסגרות ציבוריות שונות וגם במסגרת של בית אקשטיין (BE) אותן את יכולה לחפש ברשת האינטרנט. אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול פסיכולוגי פרנטי עם דגש התנהגותי-קוגנטיבי ממוקד בכדי לסייע לך במיומנויות החברתיות.

במידה ודרושות לך הפניות ספציפיות יותר או שיש לך שאלות נוספות נשמח לסייע גם בהמשך.
    הרבה בהצלחה בלימודיים ובתחום החברתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות

נטע
    16/07/2009

אני בת 23.
    רציתי לשאול קודם כל אם יש קשר בין הבנת מצבים ונורמות חברתיות להפרעות בעיבוד השמיעתי או הפרעות תקשורתיות אחרות. אם לא, למה יש אנשים שפשוט קשה להם להבין את מה שכולם לוקחים כמובן מאליו?
    האם זה מבנה אישיותי, חוסר אינטליגנציה רגשית,אימפולסיביות, ריכוז עצמי? משהו אחר?
    האם זה משהו שניתן לאבחן?
    חוץ מזה, כמה עולות התכניות הקבוצתיות שדיברתם עליהם?
    אני קצת חוששת שאם אלך לדברים מהסוג הזה, אמצא את עצמי עם אנשים שהם הרבה יותר "מוזרים" ממני, אנשים שממש לא מחוברים למציאות ולא יודעים לתקשר עם הסביבה. למי בדיוק מיועדות התכניות האלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לשלושת שאלותיך

שמאי כרכום
    19/07/2009

שוב שלום לנטע,

הפרעות בעיבוד השמיעתי (או במילים אחרות הבחנה פונולוגית) קשורה ללקות שפתית ולא ללקות תקשורתית למיטב ידיעתי. המטרה של שפה היא לתקשר, להעביר מסר, ומסרים מועברים באמצעים מילוליים ובלתי-מילוליים (הבעות פנים, מחוות גוף וכיו"ב). לקות פונולוגית פוגעת או מקשה על העיבוד של מילים בלבד ולא מפריעה להבנת המסר המצוי בהן.

בנוגע לשאלתך השניה - מדוע אנשים שונים מתקשים בהבנת התקשורת המילולית והבלתי מילולית, כיום אנו יודעים לאתר את המנגנון המוחי האחראי על משימה זו (האזור הוונטרומיאלי-פרונטאלי PFC-VM). מאחר ולכל אחד יש מבנה מוחי מעט שונה, ממש כמו טביעות האצבעות, כך לכל אדם יש אזורים שונים במוח המתפקדים יותר או פחות ביעילות מסיבות שונות.
    למבנה או לתפקוד המוחי השונה ניתנו שמות שונים לאורך ההיסטוריה. כיום באמצעות משימות פסיכו-נוירלוגיות אנו יודעים לאתר תפקוד שונה של האזורים האחראים על התפקוד התקשורתי של בני האדם.

ובנוגע לשאלה השלישית - על עלות הקבוצות לכישורים חברתיים ועל החשש שלך מהן - העלויות משתנות בהתאם לאורך התוכנית ולמספר המנחים שבהן. עליך לבדוק זאת. את יכולה כאמור להכנס לעמוד הבית של בית אקשטיין ולראות ולהתרשם. כמו כן לאחר שאת יוצרת קשר תוזמני לשיחת היכרות ושם תוכלי לשאלות בנוגע לעלויות או למשתתפים הנוספים בקבוצה. במידה והחשש שלך גדול מדי, ביכולתך לפנות לטיפול פסיכולוגי פרטני וממוקד בנושא הכישורים החברתיים. במידה ותעשי זאת עליך לוודא שהפסיכולוג/ית מיומנים ומומחים בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו