מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחוןLi18/07/2009
ערב טוב,
יש לי שאלה
אני ילדה לקויית למידה מגיל צעיר
עשיתי את האבחון הראשון שלי ללקות למידה בחופש הגדול שבין כיתה א' לב'
ועשיתי אבחון נוסף כאשר עליתי לכיתה ז' בתחילת השנה
כעת אני עולה לכיתה י'
ואמא שלי אמרה לי שאני יצטרך לעשות אבחון נוסף אומנם לא מחודש אך עוד אחד
רציתי לדעת למה?
אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש אבחון
יעל שפירא21/07/2009שלום ללי
באופן עקרוני, כל אבחון, דידקטי או פסיכולוגי, נחשב תקף לשלוש שנים. זאת מכיון שתפקוד המאובחן מושווה למצופה מילדים/נערים אחרים בני אותו גיל, וההנחה היא שכעבור זמן יש לבדוק האם הוא עדין נמצא באותו מצב ביחס לבני גילו. יתכן שהמצב השתפר בשל עזרה שקבל, או אולי שהמצב התדרדר כיון שהקשיים החמירו מסיבה כלשהי, ויש לתת המלצות חדשות.
משרד החינוך קבע חריגה לעקרון זה, והיא שאבחון שנעשה לאחר סיום כיתה ו' תקף עד תום בחינות הבגרות.
הסיבה שיתכן ותצטרכי לעבור אבחון נוסף היא בשני מקרים:
1. עשית אבחון דידקטי בלבד בכיתה ז'. אבחון זה אינו מספיק על מנת לקבל התאמות מסוימות בבחינות הבגרות שאת מתחילה לעבור בכיתה י', כגון בחינה בעל פה ומבחן מותאם. יש לערוך גם אבחן פסיכולוגי.
2. האבחון שעברת היה אבחון משולב - פסיכולוגי ודידקטי, אבל ההתאמות שניתנו אינן מאפשרות לך לשפר את הישגיך, וביה"ס סבור שתזדקקי להתאמות נוספות, ולכן ממליץ על אבחון חוזר.
מקוה שעניתי, בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
Li26/07/2009שכחתי לציין שבכיתה ז' עשיתי אבחון פסיכודידקטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון חוזר
יעל שפירא29/07/2009במקרהכזה באופן עקרוני נדרש אבחון מחודש במידה וביה"ס חש שנדרשות התאמות נוספות, או שחל שינוי משמעותי בתפקודך בתחום כלשהו.
תשובה יותר ממוקדת יוכל לתת רק מי שמכיר אותך וקרא את האבחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת אבחון קיים
שמאי כרכום29/07/2009שלום,
רציתי להוסיף לדבריה של יעל שפירא,
כי ייתכן וישנו צורך להרחיב את האבחון הפסיכו-דידקטי שעברת לקראת כיתה ז'.
למשל, לעיתים יש מקום להרחיב ולבדוק את תחומי השפה הזרה - אנגלית ערבית או צרפתית, לעיתים יש צורך בהרחבה במתמטיקה בכדי להמליץ על פטור במקצוע זה. או הרחבות נוספות.
סכל מקרה, מדוע שלא תשאלי את הוריך מדוע עליך לעבור שוב אבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)