סטודנטית לתואר ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטודנטית לתואר ראשון
    אביב
    26/07/2009

שלום.... אני סטודנטית לתואר ראשון וכרגע אני נמצאת בתקופת מבחנים של סוף שנה.. כדי ללמוד אני חייבת שקט מוחלט, יש לי הרבה דברים בראש שתמיד מסיטים את מחשבותיי.. אם מישהו ידבר איתי אני אצטרך לחזור כמה פעמים על מה שקראתי אחרת אני לא אזכור כלום.... אחותי כדוגמא יכולה לקרוא פעם אחת ואנשים ידברו איתה והיא תראה טלויזיה ובמבחנים תוציא מעל 90... אני חייבת שקט וריכוז וכמה שאני אלמד אני תמיד אוציא בסביבות ה80..... רציתי לשאול: האם זאת נקראת הפרעת קשב וריכוז?? ומה ניתן לעשות כדי להיות מרוכזת ולהתמקד רק בלימוד בלי שדברים יפריעו לי מסביב...??? איך ניתן לזכור דברים בצורה חדה יותר??

תודה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטודנטית לתואר ראשון

הוספת תגובה

• מוסחות גבוהה

יעל שפירא
    29/07/2009

אביב שלום,
    מה שאת מתארת יכול להתאים לאבחנה של הפרעת קשב, אבל יכול גם לנבוע מסיבות אחרות.
    בנוסף את מתארת תקרת הישגים, למרות שנשמע כי את משקיעה מאמץ בלימודים. כדי לברר את כל הנושאים הללו ולקבל המלצות שיסייעו לך להצליח בלימודייך רצוי לערוך אבחון פסיכו-דידקטי. רצוי שתפני ליועצת לסטודנטים במקום לימודיך אשר אחראית על טיפול בקשיי למידה ותבררי מה היא ממליצה לך, לגבי אבחון ואפשרות לסיוע בלמידה. פניה זו חשובה גם כיון שחלק ממוסדות הלימוד מכירים רק באבחונים שנעשו במקום מסוים..
    בינתיים, נשמע שרצוי שתנסי לארגן לעצמך תנאים מיטביים ללמידה: חדר שקט, טלפון סגור, בלי אנשים מסביב. יש אנשים שלומדים למשל באחד מחדרי הספריה באוניברסיטה כי שם שקט. ניתן גם להיעזר באטמי אוזניים אם קולות ורעשים הם ההסחה המרכזית מבחינתך.
    לגבי זיכרון, קשה לתת לך טיפים שיעזרו לך בלי להכיר יותר את פרופיל הלמידה שלך. נסי לחשוב מה עוזר לך לזכור: יש אנשים שסיכומים עוזרים להם, יש כאלה שממספרים את הנקודות שעליהם לזכור (למשל כמה סיבות היו לפריצת מלחמת העולם..) או מציינים כל נקודה באות (למשל מ=משבר כלכלי) ובונים מילה מן האותיות, יש אנשים שעוזר להם לספר למישהו אחר את מה שלמדו לפני המבחן, ועוד ועוד...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו