ליקויי למידה ובושה אצל ילדה צעירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • ליקויי למידה ובושה אצל ילדה צעירה
    סו אלן
    09/08/2009

    שלום רב.

    בתי היא בת 9 ושמתי לב שחוברות החופש שלה ריקות. כששאלתי מדוע היא לא עושה את שיעורי החופש שלה, היא ניסתה להתחמק, המציאה תירוצים ובסופו של דבבר נשברה והוציאה מפיה את המשפט הכ"כ כואב "אמא, אני טיפשה".
    ברור לי שהיא במצוקה ושייתכן ויש לה ליקוי למידה מסוג זה או אחר, השאלה היא איך לא לגרום לה לטראומה ולתחושה שהיא טיפשה על ידי לקיחתה למוסד כלשהוא שיכול לבדוק האם אכן יש לה ליקוי למידה כלשהוא?

    יש איזושהיא שיטה טובה וידוה להפחתת הרגשות הללו אצל ילדים?

    תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • קשיי למידה ותגובות רגשיות

    יעל שפירא
    09/08/2009

    סו אלן שלום,
    מפנייתך עולה שילדתך מביעה מצוקה ואת מעוניינת לעשות כל שניתן כדי לסייע לה. חסר לי בפנייתך מידע מוקדם, כגון האם ביה"ס תאר קושי לימודי כלשהו, או לחלופין האם קורה משהו אחר בחייה של בתך שעשוי להסביר את התנהגותה.
    על מנת לברר את מקור הקושי מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג חינוכי. ניתן לעשות זאת באופן פרטי או לחכות לתחילת השנה ולהתייעץ עם פסיכולוג ביה"ס. זכותך כהורה לפנות אליו/ה גם באופן ישיר, לא דרך ביה"ס, אם כי במידה ויעלו קשיים לימודיים חשוב מאד לשתף את ביה"ס לטובת בתך.
    מנסיוני, ברוב המקרים בירור הקושי אינו גורם טראומה אלא להיפך, נותן לילד תחושה טובה שמתייחסים לקשייו ורגשותיו ברצינות ורוצים לעזור לו ולתמוך בו. בירור מקור הקושי יאפשר לך ולביה"ס לעזור לבתך ללמוד בהצלחה רבה יותר, וממילא עזרה זו תקדם גם את מצבה הרגשי והדימוי העצמי שלה. אם לאחר בירור וסיוע עדין תרגישי שיש קושי רגשי, יהיה ניתן לשקול גם טיפול ספציפי בתחום זה.
    בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו