תרופת ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופת ריטלין
    חנה
    15/08/2009

שלום
    יש לי בן בן 10.5 בכיתה ה שיש לו בעיה קריאה וכתיבה בכיתה הוא לא שקט די תזזיתי אבל הוא ילד מאוד חכם והציונים שלו בממוצא של 7.5-8 בבדיקה אצל מורה ללקות למידה שהיא גם תתחיל השנה לעבוד איתו על הקריאה והכתיבה אמרה לי שלפי דעתה ואם נסיון של שנים הילד צריך לקחת ריטלין כי הוא לא רגוע. גם הרופא המטפל אמר לי שזה הטיפול היחיד יתנו לבן שלי בגלל שהוא תזזיתי .
    רצוי לציין שבן שלי ילד מאוד חברותי ילד חכם מאוד .כל זמן שהוא לא צריך לקרוא או לכתוב הוא ישלוף את התשובות והידע שלו בקלות , המורה קוראת לו בשם אינצקלופדיה מהלכת ולכן לא מובן לי אין אפשר לקבוע לילד ריטלין לפני שבודקים האם יש לו חוסר שינה או האם יש לו חוסר בויטמינים מסויימים (יש בעיות עם האוכל ).לי זה נראה כמו לקות למידה ולא בעיה של קשב וריכוז .
    הלכתי לניצן לאיבחון ונאמר לי שיש לו בעית לקות למידה ובכל זאת אני כול הזמן נתקלת ברופאים ואנשי מקצוע שאומרים לי שהוא צריך לקחת ריטלין בגלל שהוא זז, מפוזר ומדבר בשיעור. אבל שוב חשוב לציין שהוא מבין את כול החומר.
    מה עושים האם להניח לו ולתת למורה ללקות למידה לעזור לו בתחום הקריאה והכתיבה או שאני לא עושה בסדר וכאן צריך לתת לו ריטלין כדי שיהיה יתר שקט ופחות מבולגן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופת ריטלין

הוספת תגובה

• לקות למידה קשב וריכוז והיפראקטיביות

שמאי כרכום
    15/08/2009

שלום,
    ראשית כל - היחידים שיכולים להמליץ על רטילין, ממש בדומה לכל תרופה אחרת, הם רופאים ורופאים בלבד. אנשי מקצוע אחרים (אנשי חינוך, פסיכולוגים וכיו"ב) ראשיים רק להגיד כי לפי התרשמותם מדובר בקשיי קשב וריכוז או בהיפראקטיביות ומוסחות.
    שנית, מהתיאור שלך אכן עולה הרושם שבנך, בדומה לילדים אחרים שיש להם לקויות למידה, בעל תזזיתיות ומוסחות ועשוי לפיכך להיות בעל קשיי קשב וריכוז עם היפראקטיביות. כפסיכולוג אוכל להגיד דבר זה בביטחון גדול יותר רק לאחר אבחון. גם לאחר אבחון פסיכולוגי או אבחון פסיכו-דידקטי, המקצוע שלי מאפשר לי להגיד (ביותר ביטחון אומנם), כי מדובר בADD או ב-ADHD, אך אהיה חייב להפנות לרופא (נוירולוג או פסיכאטר) בכדי לאשר או להפיך חשש זה.
    שלישית, במידה ואכן יש לבנך קשיי קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות, חשוב להבין כי לקות זו מונעת ממנו למצות את יכולותיו האקדמיות (הגדלות ככל שהוא עולה בכיתות) וגם מקשות עליו למצות יכולות אחרות.
    דוגמא טובה לכך היא הבנת הנקרא. נסי לקרוא את תשובתי אליך, אך לקרוא רק כל מילה שלישית - אני מניח שלא תוכלי להבין הרבה ממה שכתבתי אליך (דוגמא... היא... נסי... תשובתי... לקרוא.. מילה... מניח... תוכלי... הרבה... אליך). זה כאילו מה שקורה למי שיש לו קשיי קשב וריכוז, הוא מוסח ולכן 'קולט' רק חלק ממה שנאמר, נלמד או נקרא. מדבריך אני מבין שבנך מצליח כיום לפצות על כך באמצעות החוכמה הרבה שלו, אך שוב הוא 'משלם' על כך מחיר במאמצים הרבים שהוא משקיע, וגם זה לא יעמוד לו ככל שמורכבות החומר המלימודי תעלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

שמאי כרכום
    15/08/2009

לכן,
    העצה שלי אליך היא לפנות להערכה נירולוגית בכדי להתרשם האם בנוסף ללקויות הלמידה שיש לבנך, אך יש לו גם קשיי קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות. לאחר הערכה זו יהיה טעם להתייעץ עם רופא בנוגע לצורך וליעילות של תרופות לקושי זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו