מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון כלקוי למידהBIBO31/08/2009
המליצו לי על מכון תושיה או רום.
בחרתי בתושיה, המקום הזה בסדר ומומלץ?
קצת מוזר לי שהם מאבחנים בבית הנבחן ולא במכון. לא מוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בבית
יעל שפירא31/08/2009אלכס, אני חייבת לומר כי המכון אינו מוכר לי, וכן לא מוכר לי אבחון ל"ל הנערך בבית. קשה לי גם להסביר בחירה זו ברמה המקצועית, אלא במקרים בהם יש חשיבות לראות את סביבת היום-יום של הנבדק כדי להעריך עד כמה הלקות משפיעה על תפקודו מעבר ללמידה כשלעצמה. מעניין לברר מול המכון את הנושא, וכן לבדוק מה התמחותו המקצועית של המאבחן והאם המכון מוכר על ידי המוסד הלימודי בו אתה לומד/מתעתד ללמוד. אם המקום עונה על הדרישות המקצועיות והאבחן בבית אינו מהוה בעיה עבורך, אין מניעה לקיים את האבחון, ושיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי
BIBO31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה מכון אתה ממליץ?(שהיה מת"ל)
BIBO31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה----עדכון ---
BIBO31/08/2009אני מצטער על הבלגן שיצרתי.
המכון מתאים לי כרגע מכל בחינה, בדקתי זאת הרגע.
בדקתי עם מוסד הלימודים שכניראה אני אלמד בו וכו'...
עכשיו, המליצו לי על המכון הזה בפורום תפוז לליקוי למידה.
דבר שני, נאמר לי על ידי הנציג שהם גם עורכים איבחונים במכונים שלהם, אך אני צריך לחכות כחודש וחצי, וזה אותו פסיכולוג שיגיע אלי הביתה.
אני מבולבל אני לא יודע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
יעל שפירא31/08/2009לא נראה לי שיש תשובה אחת נכונה, השאלה היא מה מתאים לך: אם מתאים לך לעבור אבחון בבית ואם יש את התנאים לכך (שולחן, חדר שקט ללא הסחות וכד'). אם לא, האם יש לך אפשרות לחכות לאבחון שייערך במכון (שנה"ל נפתחת רק עוד חודש וחצי). במידה ולא, שווה אולי לבדוק את המכון החלופי או מכונים מוכרים נוספים באזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש הסבר
BIBO31/08/2009אני מבולבל מאד כבר.
יש הרבה מכוני איבחון נכון?
עכשיו את כולם משרד החינוך:השלמת בגרויות, פסיכומטרי, מכללות, אוניברסטאות מקבלים?
או שהם צריכים להיות תחת סטנדרט כלשהו?
לדוגמה במכללת האקדמית תל אביב יפו, הם דורשים שהיה מת"ל אוקי?
המכון תושיה, אמר שהוא תומך בכך, אך באתר של מרכז בחינוך והערכה המקום הזה לא מופיע.
מחר אני יתקשר ויברר טלפונית.
יש יותר מידיי מכונים, ובלגן אחד גדול.
עכשיו דבר שני, עד מתיי אני יכול לשלוח את האיבחון לבית הספר, שמשרד החינוך יכיר בי?
- מחר אני יתקשר לבית הספר שלי ואני ישאל אך למקרה ולא יהיה שם תשובה אני גם שואל פה.
אני כבר מאד מבולבל מכל הנושא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחונים-דרישות
יעל שפירא01/09/2009יש הבדל בין אבחונים לתיכון ובגרות, פסיכומטרי ומוסדות להשכלה גבוהה.
בתיכון יש להגיש אבחון להתאמות בבגרות חורף עד אוקטובר, ולמועד קיץ עד ראשית ינואר. בפסיכומטרי על פי ידיעתי לא בכל מועד יש מבחנים לתלמידים עם התאמות, מומלץ לברר זאת מול המרכז הארצי לבחינות והערכה בירושלים, האחראי על המבחן הפסיכומטרי בכל הארץ.
המוסדות להשכלה גבוהה מתנהלים באופן קצת אחר, כולל העובדה שמכללות ואוניברסיטאות מסוימות מכירות רק במכונים או מאבחנים מסוימים, ומציגות דרישות ספציפיות. המת"ל שנכנס לשימוש לאחרונה אמור לעשות קצת סדר, אבל הוא חדש.
הכי נכון, לדעתי, בגלל ה-'בלגן' שאכן קיים במידה מסוימת בתחום לפנות ליועצת במקום בו אתה מתכוון ללמוד (אם זה יותר ממקום אחד, אז לכל מקום בנפרד) ולקבל הנחיות ברורות לגבי סוג האבחון הנדרש, מאבחנים מוכרים (בדרך כלל פסיכולוג מומחה עם הכשרה בלקויות למידה), מכונים שהם עובדים אתם, והמועד להגשת האבחון (כאשר הדחיפות היא בעיקר לבגרויות ולפסיכומטרי ופחות לאוניבסיטה). זה דורש קצת עבודה, אבל רוב היועצות יוכלו לסייע לך מאד, וכך תבטיח שיהיו לך המסמכים הרלוונטיים ותקבל את המגיע לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
