מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בהבנת הנשמע והנקראשושיק02/09/2009
שלום,
יש לי קצין תחתי שכבר תקופה ארוכה אני מרגישה שיש לו מספר הפרעות, ביניהן :
הפרעת קשב וריכוז, בעיה בהבנת הנקרא ובעיה בהבנת הנשמע.
זה מתבטא בכך שהוא יושב בדיונים ומתקשה להתרכז, משחק בדברים, פוזל לצדדים.
פעמים רבות אני נאלצת להסביר לו על כל משימה שאני רוצה שהוא יבצע וגם מיילים שאני שולחת, אני נאלצת לדבר איתו טלפוני ולהסביר לו שוב ושוב מה אני מצפה ממנו.
חשוב לציין שהקצין מעולם לא הלך להבדק ולעשות אבחון.
האם יש לבעיה הזאת הגדרה מסודרת? מה עושים במצב כזה?
שושיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה והחיים מחוץ לביה"ס
שמאי כרכום02/09/2009שלום לשושיק,
קשיי קשב וריכוז ולקויות נוספות אותרו תחילה בתוך מערכת החינוך, אך כיום אנו יודעים כי לקויות אלו הן לקויות נוירולוגיות ופנימיות לאדם. לכן, הקשיים שהן יוצרות מתקיימים גם מחוץ למערכת לשדה החינוכי שבו הן אותרו (במידה ואותרו) ושבו הן נחקרו ונלמדו על ידי המומחים בתחום.
לשאלתך להראשונה - כן לקשיים אלו יש הגדרות מסודרות ותהליך אבחוני שמאפשר את קביענתן באופן מקצועי. ממש בדומה לתהליך הרפואי שאנשים עוברים כשהם פונים להתייעצות של רופא.
לשאלותך השניה - ביכולתך להתייעץ על הדבר באופן מסודר וגם ספציפי בנוגע לקצין הנ"ל עם הקב"ן של יחידתך, במידה והוא מבין ובעל ידע בתחום לקויות הלמידה (כלומר, שהוא פסיכולוג בעל רקע בתחום. לצערי לעובדים סוציאלים יש פחות ידע בתחום זה).
אפשרות נוספת היא לקיים שיחה נוספת עם הקצין ולפרוש בפניו את תחושותיך ואת תסכולך מכך שעליו לוודא הבנה ולוודא ביצוע שוב ושוב. ביחד אולי תוכלו לחשוב על פנייה לאבחון ולהערכה וגם לבדוק דרכים שונות בהן השתמש בעבר בכדי להגיע אל המקום שבו הוא נמצא כיום (בכל זאת, דרגת קצין איננה דבר של מה בכך). טריקים מבית הספר, כיצד למד לבחינות או כיצד ביצע מטלות לימודיות אחרות יכולים לעלות בפני שניכם רעיונות כיצד להקל את המצב בהווה.
בגדול, העצה שאוכל לתת לך באופן קונקרטי תהיה להטיל עליו (או לחלק יחד איתו) משימה גדולה לחלקי משימות ולהגדיר לו"ז ברור שבו יהיה עליו לדווח לך על ההתקדמות של תתי-המשימות. בנוגע לחומרי הקריאה - לתמצת אותם למינימום ההכרחי, או להיעזר בפקיד/ה שיש לך או לו בכדי לעשות זאת ובסיומם שאלות ווידו-קליטה/והבנה.
ולבסוף, במידה ודברים אלו לא יביאו להתקדמות הנחוצה לשוחח עם הקצין שוב ועם הממונים מעליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)