איבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון
    לינויי
    09/09/2009

האם חוות דעת פסיכולוגית ואיחבון דיקטטי הוא אותו הדבר ?
    ומה ההבדל בין השניים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון

הוספת תגובה

• חוות\דעת ואבחון

יעל שפירא
    12/09/2009

לינוי שלום,
    חוות דעת פסיכולוגית נכתבת על ידי פסיכולוג, ויכולה להתבסס על אבחו פסיכולוגי או פסיכו-דידקטי, או הערכה בלבד. חוות הדעת משקפת בדרך כלל את יכולותיו של הנבדק ומצבו הרגשי, בהתאם לכלים עליהם היא מבוססת.
    אבחון דידקטי נערך על ידי מאבחן דידקטי, שאינו פסיכולוג, ומתייחסת לתפקודי למידה בלבד.
    שני המסמכים משמשים לדברים שונים, כך שאם תפרטי את הסיבה לשאלתך אוכל להרחיב יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרכבה על שאלתי .

לינויי
    12/09/2009

ביקשו ממני מהבית ספר עם יש לי אבחון כדי לראות אם מגיע לי הקלות ,ומה מצב הלמידה שלי ,
    בכיתה ח' עשיתי ולא רשום שזה אבחון רשום "חוות דעת פסיכולוגית"שנערכה ע"י הפסיכולוגית של בית ספר .רשום שם דברים שהיו נכונים לכיתה ח' ולא להיום כיתה י' ,וחלק מהדברים זה שיכול להיות שיש לי לקויי למידה בגלל המצב הרגשי שלי שהיה אז וגם לייקוים בדיבור נכון לכיתה ח' .
    ועכשיו המצב שלי ממש לא דומה למצב של אז ואני לא רוצה להביא לבית ספר את החוות דעת הזאת כי זה ממש לא נכון לעכשיו .אז מה אני אמורה להגיד לבית ספר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון חוות דעת

יעל שפירא
    13/09/2009

נראה לי שבשלב ראשון מומלץ לפנות לאותה פסיכולוגית ולברר אתה האם חוות הדעת שלה מבוססת על כלים שיכולים לתת לך התאמות. יתכן ותוכל לעשות הערכה של מצבך כיום ולעדכן את מה שנכתב בכתה ח'. במידה ולא, ככל הנראה תצטרכי לפנות לאבחון כדי לבחון מהם קשייך והאם מגיעות לך התאמות. מומלץ על אבחון פסיכודידקטי, הנערך על ידי פסיכולוג חינוכי, כיון שיש התאמות שלא ניתן לקבל רק על סמך אבחון דידקטי. לייעוץ נוסף אני מקוה שתוכלי להיעזר ביועצת או בפסיכולוגית של ביה"ס שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו