שאלה בנוגע לאיבחון שאני צריך לעבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לאיבחון שאני צריך לעבור
    VoVka
    06/10/2009

אני אמור לעבור איבחון מת"ל במכון בן דרור, שהוא טוב בעיקר להשכלה הגבוה.
    עכשיו אני צריך לשפר את הבגרויות שלי והבנתי שאני גם צריך גם לעבור איבחון פסיכולוגי בשביל להיות זכאי להפחתת חומר.

אני חייב לעשות באותו מקום את האיבחון הפסיכולוגי או שאני יכול לעשות במקום אחר?
    יהיה לי יותר זול ללכת למקום אחר לעשות שם את האיבחונים למערכת החינוך(בגרויות)
    זה יהיה תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון לתאמות בדרכי הוראה והבחנות

שמאי כרכום
    06/10/2009

אני מניח כי מת"ל הוא מרכז תכנון לימודים. וכי אתה נגש אליהם בכדי לעבור אבחון דידקטי אך שוקל לערוך את האבחון הפסיכולוגי במקום אחר בכדי לצמצם בעלויות.

למיטב ידיעתי בסופו של דבר תצא מופסד מהדבר. זאת מאחר ויש צורך לאחד ולגבש המלצות על סמך שני החלקים ביחד. כלומר, הפסיכולוג/ית שאלהם תגש לערוך את האבחון הפסיכולוגי ידרשו ממך תוספת תשלום על כך שהם מחברים ביחד לאבחון שהם ערכו את תוצאות האבחון הדידקטי.

לכן, ההמלצה שלי אליך היא לברר זאת באופן ישיר.
    אומנם העלות של אבחון פסיכו-דידקטי היא גבוהה ועריכת כל אבחון בנפרד (דדקטי / פסיכולוגי) היא זולה יותר בפני עצמה, אך יש צורך לגבש ולאחד את הממצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

VOVA
    07/10/2009

יותר זול לי לעשות איבחון פסיכו-דידקטי במכון אחר, מאשר לעשות במכון של מתל, איבחון פסיכולוגי בנוסף.
    אמ..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמאי כרכום
    07/10/2009

שוב,
    אני לא בטוח שהבנתי את פנייתך הקודמת.
    באופן דומה, לא הבנתי את אמירתך הנוכחית.
    במידה ותוכל להיות יותר ממוקד וברור אוכל לענות באופן מדוייק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה

VOVA
    08/10/2009

איבחון מת"ל עולה 1466 שקל~
    האיבחון לא כולל איבחון פסיכולוגי.
    בשביל לקבל הקלות במבחנים, כמו הפחתת חומר\שאלון מותאם המשרד החינוך דורש איבחון פסיכולוגי.
    במכון בן דרור(נידמה לי זה השם) שבוא אני אמור לעבור איבחון מת"ל, איבחון פסיכולוגי עולה נידמה לי 1400 שקל.

אך, בפורום תפוז הומלץ לי לפני שידעתי מה זה מת"ל לפנות למכון רום.
    שבו איבחון עולה 800 שקל פסיכו-דידקטי.

לכן יהיה לי יותר זול לעבור איבחון במקום אחר.
    השאלה אם זה מקובל ותקין?

כמו כן, אני לא כול-כך מבין איך מחשב יכול לבדוק אם יש לי לקות למידה?
    אני אף פעם לא ניבדקתי בשום מקום,
    והסיבה לכך שהגעתי שאני לקוי למידה היא בגלל הקשים הלימודים שלי מכיתה א' ועד סיום הבגרויות.
    כמו כן, במסגרת התפקיד שעשיתי בשירות לאומי, העובדת סוציאלית המליצה לי לגשת לאיבחון.
    הבעיות שיש לי הן:קשה לי להתרכז במה שאני קורא, לפעמים אני הולך לאיבוד בן השורות, קושי לזכור את החומר, קושי להתמקד בחומר לימודי.
    קשה להתרכז בשיעור.
    בשיעורים פרטים הרבה יותר קל לי.
    בחיים הפרטים: אני יכול לשים משהו ופשוט לשכוח איפה שמתי דברים, יש לי שגיאות כתיב, לפעמים אני יכול להתבלבל במילה ולהגיד מילה לא קשורה לגמרי למשפט שאני אומר.(קורה לאיטים רחוקות מאד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמאי כרכום
    09/10/2009

שלום,

צר לי אך אינני יכול לעזור לך להחליט היכן לערוך את האבחון.
    כל שאני יכול לייעץ לך זה לוודא שאתה אכן עושה את שני חלקי האבחון, אחרת כל חלק בנפרד לא ישרת אותך למטרות שציינת בפנייתך הראשונה.
    במידה ואתה עורך כל חלק במקום אחר, עליך לברר מהי העלות של גיבוש ההמלצות ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי אבל

VOVA
    09/10/2009

האיבחון הזה מת"ל יבדוק את הבעיות שציינתי שיש לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך וסיום

שמאי כרכום
    09/10/2009

ושוב שלום,

צר לי אך אין ביכולתי להכיר את כל מכוני האבחון ואת כל המאבחנים.
    אני חוזר שוב על תשובתי - עליך לברר עם המקום שבו אתה רוצה להבחן, שאכן מדובר באבחון פסיכו-דידקטי מלא ושהמקום מוכר על ידי הרשות ללמודים מתקדמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מת"ל

יעל שפירא
    09/10/2009

בהמשך להתכתבותך הקודמת, עד כמה שידוע לי מת"ל הינו אבחון ממוחשב שפותח בשיתוף המרכז הארצי לבחינות והערכה לאבחון לקויות למידה לצורך קבלת התאמות בהשכלה גבוהה, וכפי שציינת אינו כולל אבחון פסיכולוגי, אשר נדרש על ידי משרד החינוך לצורך מתן התאמות מרמה 3 (מותאם ובעל פה) בבחינות הבגרות.
    אם אני מבינה, אתה מעוניין להרשם ללימודים גבוהים ולהשלים בגרויות בו זמנית? אם אכן כך, מומלץ שתבדוק במוסד בו ברצונך ללמוד האם הם מקבלים רק את המת"ל או גם אבחון אחר (פסיכודידקטי) שנערך על ידי פסיכולוג מוסמך. אם לא חייבים את המת"ל, עדיף לדעתי שתעבור אבחון פסיכודיקטי במכון שמוכר על ידי משרד החינוך והמוסדות להשכלה הגבוהה (חלק מן המוסדות מקבלים רק דוחות ממכונים ספציפיים, רצוי שתבדוק זאת מראש).
    בהצלחה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו