התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    טלי
    24/10/2009

שלום יעל.
    בני לומד בכיתה רגילה עם סייעת כי אובחן בעבר כ-PDD.הוא בן תשע כיום ומסתדר יחסית טוב עם הבעייה התקשורתית שלו. יש בעייה רצינית בחשיבה החשבונית ולכן עד היום לא הצליח ללמוד חשבון ובבית בספר פשוט פתרו אותו מלימודי החשבון כדי לא ליצור עומס רגשי עליו. האם זה נכון לא לתת לו להתמודד עם התחום הזה כי לדעתי חייבת להיות שיטה מיוחדת שיכולה לעזור לו לקבל מיומנויות ולעבוד עם מחשבון צמוד. מה דעתך בנושא? אין לי ספק שיש לו דיסקלקוליה למרות שלא ראה אותו מומחה בתחום אך זה שקוף לעיין. האם את חושבת שצריך לעשות גם איבחון מקצועי שיוכיח חד משמעית אם זו הבעיה כי כרגע חשבון עבורו זה כמו סינית (אף על פי שמכיר מספרים ואפילו למד לקרוא שעון לבד).?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• הפרעות תקשורת ודיסקלקוליה

שמאי כרכום
    25/10/2009

שלום,

כפי שאת בוודאי כבר יודעת, הפרעות-תקשורת (PDD) היא מטרייה של קשיים ולקויות.
    מדבריך נשמע כי לבנך יש קשיים משמעותיים בהבנה הכמותית, שהיא בבסיס החשיבה החשבונית, החשבון והמתמטיקה. לקות זו אכן מכונה דיסקלקוליה.
    בלקויות מסוג הלקות התקשורתית זו תמיד דילמה עד כמה להתעקש על למידה דומה אל שאר הילדים, מול המחשבה עד כמה להכיר בכך שישנם קשיים ולקויות למידה שלא ניתן יהיה להתגבר עליהם.
    מבלי להכיר לעומק את בנך, אני מניח שיש לו קשיים נוספים וכי הוא אכן חווה עומס גדול במהלך הלימודים. לכן, העצה שלי תהיה לפנות אל יועצת ביה"ס ואל הפסיכולוג/ית החינוכיים של המוסד בו לומד בנך בכדי לחשוב ביחד כיצד לבנות עבורו תוכנית למידה ראשונית בתחום זה, המדגישה יותר את ההיבטים השימושיים של החשבון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו