שאלה בנוגע אבחון מת"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע אבחון מת"ל
    עומר
    15/12/2009

שלום אני בן 22 סטודנט שנה א' למתמטיקה.
    מגיל צעיר, אני סובל מבעיות של כתיב. כבר בשלבים המוקמים של בית ספר היה לי קושי רב בהבעה בכתב. הכתב שלי היה בילתי קריא בעליל ומרובה בשגיאות כתיב. נשלחתי למרפאה בעיסוק על מנת שתעזור לי להשתפר. בכיתה ז' נשלחתי לעשות איבחון מקיף אצל פסיכולוגית. בתוצאות האבחון בולטת סוגיית הכתב הלא קריא. וכן ההבדל הגדול בין התבטאות בע"פ ברמה גבוה לעומת התבטאות בכתב..
    כמו כן גם אבי ואחי סובלים מבעיות דומות.
    היא המליצה על הארחת זמן וכו'.. את הבגריות עשיתי בע"פ ובעזרת תוספת זמן. כמו כן היו לי ציונים גבוהים יחסית. במהלך התיכון לא הצלחתי להעתיק מהלוח כלל, ושכן הצלחתי בדרך כלל אחר כך לא ההייתי מסוגל להבין מה רשמתי. עם השנים הכתב שלי השתפר קימעה ושגיאות הכתיב התמעטו אך, עדיין אני מרגיש נטל כבד שאני כותב. מלחתחילה באוניברסיטה ניסתי לרשום סיכומים אבל, בזמן שהעתקתי שורה המרצה כבר סיים לכתוב לוח שלם. כשאני מגיש עבודות אני בדרך כלל משקיע מאוד בכתב והעבודות יוצאות קריאות. אני מרגיש שהכתיבה מהווה בשבילי נטל בעוד שלאחרים היא כלי. פניתי למרכזת של לקויות הלמידה בקמפוס. בעבקות כך שהאבחון שלי נעשה לפני הרבה שנים, היא החליטה לשלוח אותי לאבחון נוסף. היא התלבטה בין אבחון כתיב למשהו אחר.. בכל אופן כעת היא החליטה לשלוח אותי לאבחון מת"ל. בררתי על האבחון הזה וכן התיעצתי עם אחותי (מרפאה בעיסוק). וקיבלתי עליו חוות דעת רעות מאוד. מעבר לכך שהוא ממוחשב, הוא נעשה על ידי המרכז לבחינות והערכה, וכן מחירו היקר. ניראה לי שהוא פשוט לא מתאים לבעיה כמו שלי.. אני מעוניין לשמוע חוות דעת מקצועית.
    על כל פנים תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע אבחון מת"ל

הוספת תגובה

• אבחון פסיכודדקטי ואבחון מת"ל

שמאי כרכום
    16/12/2009

שלום,

עד כמה שידוע לי מת"ל הינו אבחון ממוחשב שפותח בשיתוף המרכז הארצי לבחינות והערכה לאבחון לקויות למידה לצורך קבלת התאמות בהשכלה גבוהה. אבחון זה אינו כולל אבחון פסיכולוגי, אשר נדרש על ידי משרד החינוך לצורך מתן התאמות מרמה 3 (מותאם ובעל פה) הנדרש לצורך התאמות בבחינות הבגרות. מאחר ואתה לומד לימודים גבוהים כדאי שתברר עם מרכזת לקויות הלמידה בקמפוס האם בהמשך יהיה צורך בהשלמה של אבחון פסיכולוגי. אם כן, ייתכן ויהיה נכון לפנות מראש לאבחון פסיכו-דידקטי בכדי לצמצם את העלויות. במידה וכך, שאל את מרכזת הנושא מהם או מהם המקומות ובעלי המקצוע המורכים מבחינתם לעשות זאת.
    בנוגע לעלויות - עלויות של אבחון הן יקרות מכמה סיבות. הראשונה היא שעת העבודה של המאבחן, השניה היא הכלים בהם הוא משתמש ואשר התיקנון והנורמליזציה שלהם היו ממושכים.
    בנוגע לקשיים שתיארת - קשיי הכתיבה והעתקה נכללים לרוב תחת ההגדרה של לקות בכתיבה. לא ברור לי האם ישנו רק חלק גראפי בקשייך (המכונה לעיתים דיסגרפיה), או שישנו גם קושי בתפישה חזותית, או קושי שפתי (פונולוגי). בנוסף לעיתים במקביל לכך ישנם גם קשיי קשב וריכוז (ADD). הן האבחון הממוחשב והן אבחון פסיכודדקטי יוכלו לענות על שאלות אליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמצאת באותה סירה בידיוק

איילת
    18/02/2010

כרגע אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה,(גם מתמטיקה)ומקבלת 50% זמן על פי איבחון שעשיתי ב5 שנים האחרונות.
    רציתי לעבור שנה הבאה לאוניברסיטה רגילה ונתקלתי באותה בעייה.
    גם הליך האיבחון באוניברסיטאות מתחיל רק אחרי שהתחלת לילמוד שם ולוקח חודשיים ׁ(לפחות בבן גוריון) והם רושמים שהם לא חייבים לקבל את המלצות האיבחון,
    במידה ואתה מוצא מידע נוסף אשמח עם תוכל ליצור עימי קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו