מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפנייה למומחים בתחום של בעיות זיכרוסטודנטית31/12/2009
שלום
הסיפור שלי הוא קצת ארוך.. אבל בקצרה, אני סטודנטית לרפואה, זה חלום חיי. אני לומדת בחול כי בארץ היה לי קשה מידי. גם פה קשה לי, והתמודדתי עם דברים שלא התמודדתי לפני. סיימתי את השנה הראשונה לא בהצלחה, במילים יפות.. כרגע אני בארץ, מחפשת למי לפנות בנושא בעיית זיכרון ואיבחון. התחלתי באיבחון. וחשבתי במקביל לחפש קורס על טיפול בבעיות זיכרון. אני באמת חושבת שאני מסוגלת ויודעת שאפשר לטפל בבעייה. אולי זה לא מדד, אבל יש לי בגרות מלאה, לא מעולה אבל סיימתי תיכון. תמיד היה לי קשה ללמוד ובעיקר להתמודד עם חומר חדש.
אשמח להפנייה למומחים בתחום, אולי לעבור איבחון נוסף, אני יודעת שזה לא מקובל, אך כיוון שאני כרגע בארץ.. ואני רוצה לנסות לפתור כמה שיותר מהר את הבעיה שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי זיכרון
שמאי כרכום31/12/2009שלום לך,
ראשית כל, ברצוני להביע הערכה רבה על מאמציך לממש את עצמך.
ולשאלתך, קשיים בזיכרון יכולים לנבוע ממספר סיבות: החל במבנה נוירולוגי שונה של המוח הגורם לתפקודי זיכרון ספציפיים להיות לקויים, קשיי קשב וריכוז (הקשורים לפגיעה/שונות באונה הפרונטאלית), קשיים רגשיים (הגורמים לקשיי קידוד, למשל) וכיו"ב.
בנוסף לכך, חשוב לדעת כי הזיכרון נחלק למספר שלבים:
1. זיכרון העבודה - של חלקיי השנייה - מטרת שלב זה היא 'להחליט' האם המידע רלוונטי ויש להתייחס אליו.
2. שלב הקליטה - למשל שמיעת משפט.
3. שלב האחסון - תחת איזה קטגוריה ('מגירה') יש להכניס את המידע החדש.
4. שלב השליפה - למשל, בזמן מבחן, להצליח להוציא את המידע הרלוונטי מהמגירה הרלוונטית.
מטרת האבחון שהתחלת בו היא לבדוק בין השאר באילו שלבים יש לך קושי ואז להציע לך אסטרטגיות של קידוד, אחסון או שליפה בכדי לייעל את הזיכרון שלך.
מטרה נוספת של האבחון היא לבדוק חשד של קשיי קשב וריכוז הגורמים לכך שכל אחד מהשלבים שציינתי יהיו לא יעילים.
מדבריך, לא הצלחתי להבין האם סיימת את האבחון או מדוע את רוצה לגשת לאבחון נוסף.
באשר לקורס לטיפול בבעיות זיכרון - כל מורה להוראה מתקנת יכולה לסייע לך בכך. לכן, תוכלי אפילו לפנות אל יועצת בית הספר בו למדת ולשאול להמלצתה על מורת הוראה מתקנת או לגשת אל אחד ממכוני ההוראה המתקנת הפרטיים. צר לי, אך באתר הנוכחי איננו נוהגים להמליץ על אדם זה או אחר או על מכון זה או אחר.
הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
סטודנטית31/12/2009תודה על התגובה המהירה!
באבחון אמרו לי שאין לי בעיית קשב, אלא סוג של בעיית זיכרון. התחלתי בטיפול מקביל פסיכולוג פסיכיאטר. מהפסיכולוג חזרתי כל פעם מעורערת , לא הצלחתי להירדם, חזרנו לילדות ולכל מיני דברים ישנים, והקצבנו מספר מוגבל של פגישות בשל הגבלת הזמן שלי, והרגשתי שאני לא מגיעה איתה למשהו קונקרטי, אז עצרתי את זה. והפסיכיאטר, היה לא זמין עבורי לשאלות ולהתבלטויות על חוסר ההתקדמות.
אני יודעת שלא מפרסמים בפורומים שמות, אבל אולי כן שמות של מכונים שמסבסדים לסטודנטים טיפולים, כי , אמנם זה אל שיקול מרכזי, אבל העלויות בתחום הזה.. אני גם עובדת כרגע בארץ כי ההורים שלי, עם כל הרצון הטוב שלהם, מרגישה רע עם זה. הם אומרים שזה לא משנה אבל אני רואה איך הם מתנהגים וזה מקשה עלי קצת.
שוב תודה,
ואם יש מידע לגבי מרכזים מסובסדים לסטודנטים אשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
סטודנטית31/12/2009תודה על התגובה המהירה!
באבחון אמרו לי שאין לי בעיית קשב, אלא סוג של בעיית זיכרון. התחלתי בטיפול מקביל פסיכולוג פסיכיאטר. מהפסיכולוג חזרתי כל פעם מעורערת , לא הצלחתי להירדם, חזרנו לילדות ולכל מיני דברים ישנים, והקצבנו מספר מוגבל של פגישות בשל הגבלת הזמן שלי, והרגשתי שאני לא מגיעה איתה למשהו קונקרטי, אז עצרתי את זה. והפסיכיאטר, היה לא זמין עבורי לשאלות ולהתבלטויות על חוסר ההתקדמות.
אני יודעת שלא מפרסמים בפורומים שמות, אבל אולי כן שמות של מכונים שמסבסדים לסטודנטים טיפולים, כי , אמנם זה אל שיקול מרכזי, אבל העלויות בתחום הזה.. אני גם עובדת כרגע בארץ כי ההורים שלי, עם כל הרצון הטוב שלהם, מרגישה רע עם זה. הם אומרים שזה לא משנה אבל אני רואה איך הם מתנהגים וזה מקשה עלי קצת.
שוב תודה,
ואם יש מידע לגבי מרכזים מסובסדים לסטודנטים אשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)