בעיית קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית קשב
    דורון
    10/01/2010

שלום רב. אני חייל בן 19 וחצי
    ושאלתי היא . אני מגלה אצלי כבר שנים בעיות קשב, בכל מאפייניה של בעעית הקשב ממחשבות בלתי פוסקות, כלומר זמזום תמידי של הקול שלי ומחשבות באוזן, העובדה שלעולם לא סיימתי ספר, וספר הפך להרפתקאה עצובה מבחינתי כמו גם לימודים, (למרות שהייתי תלמיד טוב)שכחה של פרצופים או דברים שעשיתי ממש לפני כמה שניות מזכיר זיכרון של דג ממש!. אך יש איזשהו מאפיין שהייתי יכול לחבר אותו לאותה בעייה , ורציתי לשאול אם יש באמת קשר או שמעת קשר דומה אצל מישו אם בכלל אם בעיית קשב תיאורטית יכולה לגרום לדברים מן הסוג הזה: הבעייה בשורה האחרונה היא בעייה של ראייה , כלומר תחושה שכמו שבעיית קשב היא קושי בארגון הגירוויים ומן " "התפרעות" של התהליך העצבי , האם זה גם אפשרי בקשר שבין ראייה לצורה בה התמונה נראית, אני קצת אספר על הבעיה, יש תחושה תמידית של טשטוש ובלבול קצת כמו מאחורי בועה , לפעמים זו ההרגשה, התמונה מרוחה והצבעים מאוד חזקים , לדוגמא שאני הולך בשדרת חנויות או מביט מטה לכיוון הרצפה שבה הרבה קווים יש תחושה של דברים זזים טיפה וממש תחושה לא נעימה בעין, תחושה שגורמת לתחושת ריחוק קצת מהנעשה. אני ממש יכול להרגיש את הדבר .בעיית ראייה שגורמת להתמצאות לקויה ואף מוזרה שמובילה לחרדות שגוברות.

האם שמעת על דבר מן הסוג הזה , זה פוגע בי נפשית , רגשית חברתית ואישית .
    לתשובתכם! טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית קשב

הוספת תגובה

• חשד לבעית קשב

יעל שפירא
    11/01/2010

טל שלום,
    בהודעתך התייחסת לקשיים רבים מהם אתה סובל, בניסיון למצוא סיבה משותפת או הגדרה אחת שתסביר את כולם. לדעתי, אם אתה חש כי אתה סובל ותפקודך נפגע, מומלץ כי תפנה לאבחון פסיכולוגי או פסיכו-דידקטי, שיעזור לך למקד את הקושי ויציע לך דרכים לשיפור המצב. לאור הבעיות שתארת בראיה, מומלץ לפנות קודם כל לבדיקת ראיה, ולבקש גם בדיקה של מיקוד ראיה. בדיקה זו אינה חלק מן הבדיקה הרגילה, שבה נבדקת כל עין בנפרד, כיון שהיא בודקת את התיאום בין שתי העיניים. אם יש בעיה במיקוד, זה יכול להסביר חלק מן התופעות שתארת, כגון טשטוש ראיה, קושי לקרוא וכדומה.
    אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, כתוב שוב וננסה לעזור לך
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו