מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קישורים חברתיים.פפיה 5519/01/2010
בתי בת 13.5 הובחנה ADD . כחלק מאותה הפרעה יש לה בעיה בפרוש נכון סיטואציות חברתיות, כיום לאחר שנים של עוגמת נפש בתחום החברתי יש לה חבורה משלה ,אבל עם אנשים שבעבר גרמו לה לסיטואציות קשות היא לא יכולה להתמודד. השאלה שלי באיזה כיוון צריך לפנות כדי לתת לה את הכלים לחזור להיות הילדה האסרטיבית שהיתה בגיל הילדות ולאפשר לה לקרוא נכון את המפה החברתית, גם בקרב החברים הטובים שלה היום לעיתים היא נדרשת לעזרה מאיתנו כדי להבין בדיוק כיצד אליה לפעול היא אוהבת מאוד אנשים סביבה ופוחדת לעיתים לנהוג בתקיפות כי בעבר היתה בודדה חברתית. אני רוצה שתאמין בעצמה וביכולות שלה יותר כי היא ילדה מאוד חיובית .
תודה מראש על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים ויכולת סינוגר עצמי
שמאי כרכום20/01/2010שלום,
אכן בעלי לקויות למידה ובעלי ADD/ADHD מתקשים בקריאת המפה החברתית. כדי להבין זאת יש לדעת כי לקות למידה אינה מגבילה את השפעתה רק לזירת בית הספר היא מפריעה ללמידה בכל מצב ובכל מקום. לכן, גם הלמידה החברתית משתנה כאשר יש לקויות למידה. שתי פסיכולוגיות שכתבו על כך בעברית הן דר' רונית פלוטניק שכתבה את 'לגדול אחרת' ועירית חגי שכתבה את 'ילד שלי מיוחד'. בשני הספרים יש בכל פרק גם עצות מעשיות כיצד לסייע לילד/נער בלמידה החברתית ובלמידות אחרות.
באופן עקרוני שתיהן מדגישות את הצורך בהקניית כישורים חברתיים (קריאת המפה החברתית, זיהוי רמזים מילוליים ובלתי-מילוליים וכיו"ב). הכלי העיקרי לשם כך הוא תיווך והמללה של סיטואציות חברתיות וגם שימוש בכלי מתוך העקרונות של טיפול התנהגותי קוגנטיבי (למשל, ניתוח סיטואציה, קביעת יעדים, חשיבה על דרכי פעולה ובחירה של הדרך שנראת יעילה יותר). זוהי משימה לא פשוטה להורה ולכן אני ממליץ לך לעיין בספרים הללו ו/או לפנות להדרכת הורים בנושא זה. אפשרות נוספת, היא מתן מענה טיפולי רצוי בקבוצה קטנה להקניית כישורים חברתיים. נסי לברר האם בבית הספר יש קבוצות טיפוליות שכאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתיים
פפיה 5520/01/2010תודה רבה על תשובתך המפורטת, אני הכן ירכוש את הספרים לקריאה.
ובכל זאת האם ישנה קבוצה לבני נוער שעליה הינך ממליץ, או תחת איזה גג אני יכולה למצוא קוצה כזו באזור השרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצות כישורים חברתיים וסינגור עצמי
שמאי כרכום24/01/2010שלום,
צר לי אך אינני בקי בטיפולים ובקבוצות בכל איזורי הארץ. נראה לי נכון להציע לך לפנות אל יועצת בית הספר. ישנם תיכונים שהיועצת או הפסיכולוג/ית של המערכת החינוכית מעבירים קבוצות כאלה ללא תשלום. כתובת נוספת היא השירות הפסיכולוגי החינוכי (שפ"ח) של איזור מגוריכם - גם בשירות זה ישנן צורות טיפול וסיוע שונות הניתנות בחינם או בתשלום סמלי לתושבים. ולבסוף, נסה לעשות חיפוש בגוגל (באינטרנט) אולי תוכל למצוא משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)