מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית קשב..איתי27/01/2010
שלום
אני בן 15 ויש לי בעית קשב וריכוז כבר מספר שנים..
ביום רגיל של לימודים ( 5 עד 7 שעות למידה ) אני מתרכז אולי 3 שעות מקסימום!!
אחריי ה3 שעות הראשונות אני כבר מאבד ריכוז .
דוגמאות:
1מתחיל להתנדנד עם הכיסא
2 מפטפט
3 לעיתים זורק משפטים לא במקום מרוב שיעמום
4 הדבר שהכי הכי מפריע לי הוא במבחנים , כאשר ילדים כותבים על המבחן ונוקשים עם העפרונות בשולחן וזה פשוט הורג אותי..(אני מקבל נכשלים , והרבה..)
הבעיה היא שאנשים אומרים לי : פשוט תשב ותלמד .( אין , זה לא עובד ככה) וזה הרוב קורה עם אבא שלי שהוא דוקור להנדסת מכונות , הוא פשוט לא מקבל את זה שאני '' לא לומד'' , והוא לא יודע אפילו על הנכשלים שלי חוץ מכמה.
הדבר שהכי מרגיז אותי , הוא בדרך כלל לאחר יום הורים או חלוקת תעודות כאשר אני מקבל ממוצע נמוך ההורים שלי אומרים לי : '' אתה פשוט לא לומד '' (אין לי איך לענות להם)
אני עשיתי כבר שניי איבחונים ואמרו שיש לי פוטנצייל מאוד גבוהה אבל אני לא מממש אותו
אני כבר על תרופה אחת לתסמונת טורט ולכן אינני יכול לקחת ריטלין .או סוג אחר..
מה שמדאיג אותי זה שאני מנסה להתקבל לפנימייה צבאית בבית ספר הריאלי בחיפה.
אם מישהו יכול לתת לי דרכי פיתרון לכל הבעיות הללו אני ישמח
תודה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קשב
יעל שפירא28/01/2010איתי שלום
התרשמתי מאד לקרוא את פנייתך, וצר לי שלמרות המוטיבציה שלך להצליח אתה מתקשה ללמוד. יתכן שיש דרכים נוספות לסייע לך בבעיות הקשב שטרם נוסו, גם בהיבט התרופתי וגם באמצעים אחרים, כגון טיפול ביופידבק. בנוסף אם רעש מאד מסיח אותך, אולי תוכל להשתמש באוזניות או אטמים בזמן מבחן? מומלץ כי תפנה יחד עם הוריך לייעוץ נוסף אצל הרופא המטפל בך, וגם אצל פסיכולוגית ביה"ס.
בהצלחה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)