לאיזה טיפול עליי לפנות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאיזה טיפול עליי לפנות?
    נועה
    18/02/2010

אני סטודנטית בת 25 בעלת לקויות למידה.
    לקויות הלמידה שלי מתבטאות בעיקר בהפרעות קשב וריכוז, איטיות וקושי לזכור דברים.
    כאשר הייתי בכיתה יא עשיתי אבחון קוגנטיבי לקויי למידה רב תחומי פסיכודידקטי, בו הומלץ על הקלות באנגלית, לשון, מתמטיקה ותוספת זמן בכל המבחנים.
    כאשר התחלתי ללמוד במכללה למנהל (מדעי ההתנהגות וקרימינולוגיה) עשיתי אבחון נוסף שהמליץ על מבחן טובה.
    ניסיתי לקחת ריטלין לתקופה מסויימת אבל זה רק גרם לי לדיכאון ועצבנות ולא תרם כלל לרמת הריכוז שלי, אז הפסקתי לקחת את התרופה.
    מעבר לזה לא קיבלתי שום טיפול- לא תרופתי, לא פסיכולוגי ולא סוג כזה או אחר של אסטרטגיות למידה, אולי כי תמיד היה יותר קל להתייחס אליי כאל ילדה איטית וחלשה (וזה באמת מה שתמיד שידרו לי, מאז ומתמיד) מאשר לתת טיפול או מחוסר מודעות של המורים וההורים.... באמת שאני לא יודעת מה הסיבה.
    מיותר לציין שזה משפיע לי על הלימודים.
    הגעתי למצב שאני נאלצת לפרוס את התואר על 5 שנים וחצי במקום שלוש שנים, והציונים שלי עדיין מאוד גבוליים (נכון לעכשיו הממוצע ציונים שלי עומד על 68).
    כמובן שזה מצב שמאוד מפריע לי, קשה לי מאוד להתרכז בלימודים, ולא פעם ולא פעמיים נכשלתי בקורסים ונאלצתי לגשת למועדי ב' וג', וגם אז הציונים נשארו מאוד נמוכים, והגעתי למצב שאני כל הזמן בלחץ לגבי העתיד האקדמי שלי- אם אני בכלל יצליח לסיים את התואר הראשון, ואם אני אצליח להגיע לממוצע ציונים שיספיק לי להתקבל לתואר שני.

אני רוצה לקבל טיפול שיעזור לי לשפר את צורת הלמידה שלי, וכמובן את ממוצע הציונים המגוחך שלי, אבל אני לא רוצה לבחור טיפול באופן שרירותי כי זה תחום שאני לא מבינה בו כ"כ (אני מפחדת שאני אפנה לטיפול שלא מתאים לי, ואז זה יהיה סתם בזבוז כסף ובזבוז זמן)

אשמח לקבל המלצה לאיזה טיפול עלי לפנות.
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאיזה טיפול עליי לפנות?

הוספת תגובה

• לקויות למידה בבגרות

יעל שפירא
    21/02/2010

נועה שלום,
    מן התיאור המפורט שנתת, ברור כי לא קבלת את כל העזרה לה את זקוקה.
    ראשית, יתכן שתוכלי להיעזר בטיפול תרופתי לטיפול בבעיות הקשב. אכן דכאון הוא אינדיקציה שהתרופה שניסית אינה מתאימה, אך יתכן כי מינון אחר או תרופה אחרת לבעיות קשב כן עשויה להועיל לך.
    שנית, נראה כי מעבר לטיפול בקשיי הקשב, יש לך מחסור באסטרטגיות יעילות ללמידה ולעקיפת הקשיים. נראה כי מאד תוכלי להיעזר באימון COACHING שיעזור לך לפתח מיומנות של ניהול זמן וארגון חומרי למידה, וגם אסטרטגיות ספציפיות יותר. חשוב כי תפני למאמן המתמחה ב-ADHD, ועדיף כזה אשר בהכשרתו הינו גם פסיכולוג.
    בנוסף, לא הבנתי מהודעתך האם את מקבלת התאמות כלשהן במסגרת המכללה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נועה
    21/02/2010

קודם כל- תודה על התשובה.
    לגבי ההתאמות במכללה- קיבלתי תוספת של 25 אחוז במבחנים, שזה בהחלט מקל מעט במבחנים עצמם, אבל כשלא מצליחים ללמוד כמו שצריך- מגיעים לא מוכנים למבחנים ואז, מן הסתם, תוספת הזמן די מאבדת מהערך שלה.
    בכל מקרה, יש לי פגישה עוד השבוע עם האחראית על לקויות למידה במכללה, כך שהתשובה שלך בהחלט נתנה לי כיוון טוב לשיחה איתה (בתקווה שהיא תוכל להפנות אותי למטפלים ספציפים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו