הפרעת קשב וריכוז מבוגרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז מבוגרים
    אנסטסיה
    03/03/2010

היי
    אני בת 29, מעוניינת לבצע אבחון הפרעת קשב וריכוז (מבוגרים) ולא יודעת לאן לפנות, מה רמת מהימנותם של המכונים הפרטיים, מי מפקח עליהם, האם נדרש אבחון של פסיכיאר או נוירולוג או גם וגם ומה ההבדל בין מבחן טובה למבחן קונרס והאם יש עדיפות לאחד מהם (קראתי שמבחן קונרס יותר מעמיק ורב מימדי יותר ומסוגל להצביע גם על הפרעה גבולית)
    אשמח לקבל את עצתך כיצד להתחיל את תהליך האבחון, לאן מומלץ לפנות ומהם הקריטריונים שעליי לבדוק / לשאול בטרם קביעת הפגישה

בתודה מראש
    אנסטסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז מבוגרים

הוספת תגובה

• אבחון והערכת יכולת קשב וריכוז

שמאי כרכום
    07/03/2010

שלום,

ישנם מכונים רבים וכך גם סוגי הערכות (מבחן TOVA, מבחן CPT, מבחן BRC וכיו"ב).
    ראשית כל - מהי מטרת האבחון ? האם הדבר לצורכי ידע אישי? האם הדבר לצורכי לימודים?
    במידה והדבר הוא לצורכי התאמות בדרכי היבחנות במקום לימודים - עליך לברר במקום למודיך מהו האבחון הנדרש ואילו מכונים מוכרים על ידו כלגיטימיים.
    כמו כן עליך לברר האם את נדרשת לעבור אבחון דידקטי או אבחון פסיכו-דידקטי או רק הערכת קשב וריכוז. לכל אחד מהאבחונים הללו עלויות שונות.

לאחר שתקבלי מענה ממקום לימודיך ויהיו לך שאלות נוספות נשמח לסייע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לאבחון הפרעת קשב וריכוז

אנסטסיה
    23/03/2010

היי שמאי
    תודה על תשובתך
    את האבחון אני מעוניינת לעשות בשל קשיים תפקודיים מסויימים בחיי היום יום, כגון ניהול זמן, דחיינות, איחורים, אי יכולת ליצור תהליך בפעילויות שאני עושה, הכל ברגע האחרון והכל מידי והכל לחוץ, ביתוע פעילויוץ מאתגרות בלבד כאשר אחרות נדחקות ועוד ועוד ועוד...שנובעים להערכתי מהפרעת קשב וריכוז. יכול להיות שהבעיה הינה אישיותית אולי, אך אבחון יכול לסייע בקביעת דרכי הטיפול. אני לא חושבת שיש לי לקות למידה (מאחר ובכל זאת סיימתי בהצלחה 2 תארים באוניברסיטה) כך שאבחון דידקטי איננו רלוונטי, תקן אותי אם אני טועה...

מה עושים?
    מה בנוגע למיהמנות ותקפות המבחנים השונים? מה ההבדל ביניהם?

תודה
    אנסטסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת ADHD למטרת שיפור ההתנהלות

שמאי כרכום
    23/03/2010

שלום לאנסטסיה.

אם מטרתך היא להסתייע באבחון בהתנהלות היומיומית נראה לי שאין כל צורך בהערכה נוירולוגית (של רופא) או באבחון פסיכו-דידקטי מלא.
    ישנו שאלון הבודק תפקודים ניהוליים- אקזקיוטיביים, שאנו נעזרים בו בכדי לקבוע מטרות ואופנוית של הוראה מתקנת כמו גם מטרות טיפוליות (בטיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT) בעבודה עם בעלי קשיי קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות.
    שאלון זה נקרא שאלון BRIEF. לאחרונה הוא נעשה מעט יותר מוכר בארץ בעקבות פרוייקט תרגום ותקנון נורמות ישראליות שנעשה באוניברסיטת חיפה. השאלון שתוקנן הוא לילדים ולנוער. ישנם שאלונים מקבילים למבוגרים.
    נראה לי נכון להציע לך לברר עם פנייתך למקומות הערכה ואבחון האם הם משתמשים בשאלון זה, או לחליפין להסביר להם במדויק את מטרתך ולשאול האם הם יוכלו לבנות איתך תוכנית התוויה לשינוי דרכי התנהלות יומיומית.
    במידה ויש לך שאלות נוספות את מוזמנת לפנות אלי גם למייל האישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו