לקויות למידה אצל אדם מבוגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקויות למידה אצל אדם מבוגר
    אורית
    04/03/2010

הנני סטודנטית לתואר ראשון. לא מזמן עברתי מבחן טובה ואובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז ובשל כך התחלתי להשתמש ברטלין בזמן הלימודים. לצערי הבעיה לא נפתרה (דבר הבא לידי ביטוי בציוני המבחנים) שאלתי היא איזה עוד אבחונים מומלץ לי לעבור ובעיקר- האם יש שיטות טיפול ללקויות למידה? כיוון שהמכון שאליו פניתי אמר לי שהם רק מאבחנים ונותנים המלצות להקלות בבחינות אך לא מעבר. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ADHD - הוראה מתקנת וטיפול תרופתי

שמאי כרכום
    07/03/2010

שלום,

ראשית כל, מטרת האבחון איננה רק לגבש המלצות בנוגע להתאמות בדרכי ההיבחנות.
    המטרה העיקרית היא גיבוש שיטת הוראה מתקנת.
    במידה ועברת אבחון פסיכו-דידקטי מקיף, זכותך לפנות למקום האבחון שבו אובחנת ולדרוש זאת באופן מפורש. אם אכן עברת אבחון זה - מפתיע אותי ביותר שהדבר לא נעשה מלכתכילה.

שנית, מטרתו של טיפול תרופתי היא להרחיב את טווח הקשב והריכוז. התרופה איינה מלמדת אותך את מה שלא למדת קודם לכן - היא לא משלימה עבורך את פערי הלמידה שנוצרו והיא גם לא מלמדת אותך את אסטרטגיות הלמידה שלא פיתחת קודם לכן.
    לכן - עליך לפנות להוראה מתקנת - ללמידת שיטות כיצד ללמוד, כיצד לסכם חומר לימודי, כיצד לזכור מידע ובעיקר - כיצד לענות על שאלות במבחנים. סביר להניח שבמקום לימודיך ישנם שיעורים ומתרגלים המשמשים לסיוע לסטודנטים הזקוקים להוראה מתקנת זו. עליך לברר זאת אצל הדיקן או אצל מזכירות החוג שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו