אבחון ליקוי למידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון ליקוי למידה
    שמרית
    01/04/2010

שלום, אני אמא לילד מקסים בן 6 שהתחיל השנה כיתה א. שמתי לב שהוא מאוד מתקשה בלימודים למרות שמדובר בילד מאוד נבון. אני חושדת שאולי מדובר בליקויי למידה. איך, איפה ואצל מי אני יכולה לאבחן את זה? האם כדאי במקרים כאלה לערב את המורה או את היועצת בבית ספר? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ליקוי למידה

הוספת תגובה

• הערכת לקויות למידה

שמאי כרכום
    01/04/2010

שלום לשמרית,

שני המדדים הראשונים לקשיים ברכישת יסודות הקריאה הכתיבה או החשבון הם:
    1) מדד זמן הכנת שיעורי הבית
    2) מדד ההתלהבות / רתיעה של בנך מלמידה ומבית הספר.
    במידה וזמן הכנת ש.ב. עולה על שעה (זהו הזמן המוקצה לתלמידי כיתה א' ע"פ חוזר מנכ"ל) או אורך הרבה מעבר לזמן המקובל בקרב בני כיתתו ו/או אם הוא מתחיל לסרב ולהימנע מהכנתם כדי לערב את המחנכת ו/או היעוצת של בית הספר ולשאול לדעתן.
    לעיתים הדבר נובע משעת הכנת ש.ב בבית העשויה להיות מאחורת או מדברים אחרים. אם גם בבית הספר עולה תמונה דומה יש מקום לשקול הערכה של המצב באמצעות הפסיכולוג/ית החינוכיים של בית הספר, המורה המקדמת (במידה ויש לה שעות לכך), או באמצעות אבחון דידקטי.

באופן כללי, ולמרות לחצי המחנכות ובתי הספר, בקרב המאבחנים הדידקטיים והפסיכו-דידקטיים לא מקובל לאבחון ילד טרום כיתה ב', פרט למקרים חריגים במיוחד.
    בכל מקרה, אבחון פסיכולוגי רלוונטי, רק אם עולה שאלה של יכולות קוגנטיביות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו