מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחוןנטלי19/04/2010
אני סטודנטית ולאחרונה שמתי לב שממש קשה לי להתרכז. זה לא היה כך בעבר. האם ליקויי למידה יכולים להתפתח םפתאום במהלך החיים? בנוסף, האם במקרה שלי ניתן לעשות אבחון ואם כן אז איפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתפקודי הלמידה
יעל שפירא19/04/2010נטלי שלום,
לשאלתך ליקויי למידה אינם מופיעים פתאום, אלא במקרים של מחלה או פגיעה מוחית חו"ח.
באופן כללי יש אצל רוב האנשים ירידה בתפקודי הלמידה - ריכוז, זיכרון וכדומה - עם השנים, ולפעמים הדבר ניכר במיוחד כאשר חוזרים ללמוד לאחר הפסקה ארוכה, למשל בתום השירות הצבאי. חשוב שתשאלי את עצמך אם באמת לא שמת לב בשום שלב בעבר לקשיים כלשהם בריכוז. בנוסף חשוב לבדוק האם את נתונה בתקופה הנוכחית ללחץ רגשי, או טרודה בנושא כלשהו, כיון שלחץ ומתח נפשי משפיעים על יכולת הריכוז. במידה וקיים לחץ כזה, חשוב לבדוק אפשרויות לתמיכה רגשית, שעשויה להקל על המתח ולפנות משאבים ללמידה.
בכל מקרה, ניתן בהחלט לפנות לאבחון אצל פסיכולוג מומחה לתפקודי למידה, באופן פרטי או דרך אחד המכונים. רצוי להתייעץ קודם עם היועצת במוסד בו את לומדת, כיון שחלק מן המוסדות מקבלים אבחונים רק ממקומות מסוימים, או לחלופין יש להם הסדרי הנחה עם מכונים או גורמים מסוימים.
בהצלחה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)