אבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון
    נטלי
    19/04/2010

אני סטודנטית ולאחרונה שמתי לב שממש קשה לי להתרכז. זה לא היה כך בעבר. האם ליקויי למידה יכולים להתפתח םפתאום במהלך החיים? בנוסף, האם במקרה שלי ניתן לעשות אבחון ואם כן אז איפה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• שינוי בתפקודי הלמידה

יעל שפירא
    19/04/2010

נטלי שלום,
    לשאלתך ליקויי למידה אינם מופיעים פתאום, אלא במקרים של מחלה או פגיעה מוחית חו"ח.
    באופן כללי יש אצל רוב האנשים ירידה בתפקודי הלמידה - ריכוז, זיכרון וכדומה - עם השנים, ולפעמים הדבר ניכר במיוחד כאשר חוזרים ללמוד לאחר הפסקה ארוכה, למשל בתום השירות הצבאי. חשוב שתשאלי את עצמך אם באמת לא שמת לב בשום שלב בעבר לקשיים כלשהם בריכוז. בנוסף חשוב לבדוק האם את נתונה בתקופה הנוכחית ללחץ רגשי, או טרודה בנושא כלשהו, כיון שלחץ ומתח נפשי משפיעים על יכולת הריכוז. במידה וקיים לחץ כזה, חשוב לבדוק אפשרויות לתמיכה רגשית, שעשויה להקל על המתח ולפנות משאבים ללמידה.
    בכל מקרה, ניתן בהחלט לפנות לאבחון אצל פסיכולוג מומחה לתפקודי למידה, באופן פרטי או דרך אחד המכונים. רצוי להתייעץ קודם עם היועצת במוסד בו את לומדת, כיון שחלק מן המוסדות מקבלים אבחונים רק ממקומות מסוימים, או לחלופין יש להם הסדרי הנחה עם מכונים או גורמים מסוימים.
    בהצלחה,יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו