למידת נהיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למידת נהיגה
    גלית
    27/04/2010

הי, יש לי שאלה קצת שונה. אני לומדת נהיגה כבר הרבה זמן וזמתי לב שיש לי בעיה - קשה לי להבחין בתמרורים. אני מעין לא רואה אותה פשוט גם כשאני ממש מרוכזת. מעבר לזה בדכ כשאני מסתכלת על בגד או בד שלהו עם דוגמה מורכבת אני כמעט תמיד לא רואה את הדוגמה אלא מעין ערבוביה של הצבעים. רציתי לדעת האם מדובר בסוג של בעיית למידה זאת אומרת דיסלקציה מאיזה סוג או משהו כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למידת נהיגה

הוספת תגובה

• תמרורים ושילוט וקשיים בתפישה מרחבית

שמאי כרכום
    28/04/2010

שלום,
    הנושא עליו את שואלת הוא התחום של תפישה חזותית. העין מעבירה את הגירוי אל האזור הוויזואלי שבמוח (איזור העורף פחות או יותר) בצורה מפורקת (קוים, נקודות ומשטחים) וממנו הגירוי מועבר ומחובר מחדש. פעולה זו נקראת אנליזה וסינתזה (פירוק והרכבה).
    מדבריך נשמע כי החיבור מחדש נעשה באופן לא יעיל במיוחד כאשר הגירוי מורכב ומסובך. סביר להניח כי קשה לך גם בקריאת מפות (גיאוגרפיה), במתמטיקה, בעיקר בתלחוחם הנדסת המרחב או בקריאה של גראפים ודיאגרמות ואולי גם בהתמצאות במרחב או/ו בזמנים.
    בכל מקרה - העצה שלי אליך היא לנסות ללמוד את המרורים לפי החלוקה שלהם לקטגוריות - יש תמרורי הזהרה ולכן הם צבועים בצבע אדום, למעומתם יש תמרורים בצבע כחול וכי"ב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו