מיצוי מתמטיקה דחוף ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיצוי מתמטיקה דחוף ביותר
    מילי
    28/04/2010

בוקר טוב,
    אני אמא לתלמידה כיתה ח' מאובחנת -לקויות למידה .
    הבת שלי לומדת בכיתת מיצוי מתמטיקה . בסוף מחצית ראשונה הציונים שלה היו נמוכים והמורה ביקשה להעביר אותה להקבצה ב' .
    התעקשתי להשאיר אותה בכיתת מיצוי ונתתי לה שעורים פרטניים במרכז למידה לחיזוק . למרות זאת היה לה קשה מאוד ,יש לציין שהיא בעלת רצון ,מאוד מתאמצת ומנסה , דבר שלא מובן מאליו
    לפני מספר ימים , מחנכת הכיתה (ולא המורה למתמטיקה) הודיעה לבתי בפני כל התלמידים שהיא ועוד תלמידה יורדות / עוברות הקבצה ב'.
    בתי קבלה את זה מאוד קשה, היא מאד רגישה (המחנכת מודעת למצבה הרגשי) לאחר מספר ימים קבלתי בדואר מכתב מבית הספר בנושא הדורש את חתימתי לאישור.
    אני נמצאת כרגע בהתלבטות מכיון שאני רוצה לעשות את ההחלטה הטובה ביותר והמתאימה לבתי.
    בקשתי שיחה בבית הספר ונעניתי , הפגישה עם מרכזת מתמטיקה והמחנכת .
    יש לציין כי ניסיתי ליצור קשר עם המאבחנת שעשתה את האבחון לקראת חטיבת הביניים מכיון שלאחר האבחון היא שוחחה איתי ואמרה לי שיכול להיות שיש בעיה של דיסקלקוליה אבל היא לא רושמת את זה באבחון ובעתיד אם הילדה תתקשה כדאי לוותר את מתמטיקה לפנות לועדת חריגים במשרד החינוך ולבקש המרה של המקצוע בביולוגיה או משהו כזה..
    המאבחנת לא נענית לטלפונים שלה בטענות שונות ומשונות עסוקה ... תחזור אל.. בפעם הראשונה שתפסתי אותה בטלפון היא "זרקה " לי שלא כדאי לי לוותר על מתמטיקה . אני מבולבלת ולא יודעת מה נכון לעשות. הפגישה בבית הספר מחר ואני מבקשת את עזרתך הדחופה .
    נ.ב אני שמעתי וקראתי על תוכנית מיצוי במתמטיקה ואני לא רוצה לוותר על הזכות של בתי להיות בכיתה כזו .
    תודה והמשך יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיצוי מתמטיקה דחוף ביותר

הוספת תגובה

• מיקוד משאבים וכוחות

שמאי כרכום
    28/04/2010

שלום,

ראשית כל, למרות הדאגה הרבה והחלחץ כדי לזכור כי בתך נמצאת כיום בכיתה ח' וכי הבגרות במתמטיקה או בכל מקצוע אחר איננה מחר אלאה במרחק של שנתיים לכל הפחות.

לאחר שזוכרים זאת, ולוקחים נשימה עמוקה אפשר לחשוב ולהתלבט מהו הדבר הנכון ביותר עבור בתך. הרגשות שלך ושלה חשובים, אך הם אינם הקריטריון היחיד. יש מקום לחשוב גם על חלוקת המשאבים של בתך במקצועות האחרים ואולי גם לשקול השלמת הבגרות במתמטיקה בהמשך.
    בכל מקרה, נסי להמשיך להשיג את המאבחונת, אך עם מעט פחות לחץ. בתך אינה עולה לועדת ההתאמות החוזית מחר או מחרתיים, אלאה רק בעוד שנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתת מיצוי?

מלי441
    28/04/2010

לשמאי,
    השאלה שמטרידה אותי זה האם להתעקש להשאיר את בתי בכיתת מיצוי ? או להכנע לבית הספר ולהעביר אות ה להקבצה ב' .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתת מיצוי

שמאי כרכום
    28/04/2010

צר לי אך אינני יכול להחוות דעה בנושא.
    לא ברור לי מהי הרמה שבתך מפגינה בכיתה זו ועד כמה הפער בין הישיגה לבין דרישת הסף להשארות בכיתה גדול או קטן. כמו כן, לא ברור לי האם נכון להשקיע מאבק בתחום זה או שיותר כדאי להשקיע משאבים במקצועות הלימוד האחרים ולהרפות מתחום זה אליו תוכלו לחזור בהמשך.

כפי שבטח שמת-לב, המענים שנתנים באתר האינטרנט אינם ספציפיים, אלאה נותנים תמיד הכוונה כללית ומעלים את השאלות או את הקריטריונים השונים שיש להתייחס אליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו