מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהארז12/07/2010
שלום רב
אני קיבלתי מינון של 20 מ"ג ריטלין SR פעמיים ביום.
והאמת ההשפעה לא טובה. מצד אחד אני לא מרגיש אחידות. לפעמים אני יותר מרוכז ולפעמים פחות. לפעמים יש לי גם חוסר סבלנות ועצבנות קלה. לכן אינני יודע אם אמשיך עם זה
השאלה שלי היא כזאת האם עצם העובדה שיש לי בעיות קשב וריכוז ובמרוצת השנים למדתי להסתדר איתם (אני בן 22) האם כשאני אחליט להפסיק לקחת ריטלין. האם אני לא אוכל לתפקד כלל ללא ריטלין? אני לא מדבר על תלות אלא על הבעיות קשב וריכוז כלומר הגוף (המוח) אשר התרגל לתרופה לא יוכל להסתדר כלל ללא התרופה?. אני לא רוצה למצצוא את עצמי עוד כמה שנים חייב לקחת ריטלין בשביל לקרוא ספר כי בלעדיו המוח כלל לא מתרכז
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בבעיות קשב לאורך זמן
יעל שפירא13/07/2010ארז שלום,
ראשית, השימוש בריטלין, כמו כל תרופה אחרת, מצריך מעקב של איש מקצוע מתאים בתדירות סבירה. קיים כיום מגוון גדול של סוגי כדורים המבוססים על ריטלין, השונים זה מזה מבחינת המינון של החומר הפעיל וגם מבחינת מנגנון ההשתחררות שלו בגוף. לכל אדם עשוי להתאים סוג אחר, הן מבחינת היעילות בשימוש והן מבחינת תופעות הלוואי המופיעות וחומרתן. כמו כן, עלולים להתרחש שינויים פיזיולוגיים עם הזמן ותהליך ההתבגרות, המצריכים שינוי של סוג הכדור. במידה ולא היית במעקב אצל הרופא המטפל (פסיכיאטר או נוירולוג מומחה להפרעות קשב) בחודשים האחרונים, מומלץ כי תקבע תור למעקב ותשתף את הרופא במצב אותו אתה מתאר, על מנת לשקול האם הכדור שאתה נוטל אכן מתאים לך, ולהחליפו במידה ולא, ואתה מעוניין בכל זאת בהמשך טיפול תרופתי.
באשר לשאלתך השניה, מטרת הריטלין היא לסייע למוח לווסת טוב יותר תפקודי קשב ותפקודים אחרים כגון אימפולסיביות, על מנת לאפשר למידה. טיפול תרופתי אינו מספיק, ועליו להיות מלווה ברכישה של אסטרטגיות למידה והרגלי למידה ותפקוד, אשר ללא הריטלין אדם עם הפרעת קשב מתקשה לרכוש באופן יעיל או להפוך לאוטומטיים. השאיפה היא שבמקרים רבים יוכל האדם בבגרותו לתפקד באופן מרוכז ומאורגן יותר גם ללא ריטלין, ויוכל לצמצם את השימוש בתרופה רק למצבים מסוימים בהם עדין ישנם קשיים, בעיקר מצבים בהם האדם נדרש להתמודד עם עומס של גירויים או משימות (לדוגמא הכנה למבחן באוניברסיטה, נהיגה, מרכז הערכה לתפקיד חדש וכדומה).
חשוב שתבדוק עם עצמך האם קבלת סיוע מתאים, םרט לריטלין, כגון הוראה מתקנת, ליווי פסיכולוגי, אימון וכדומה, והאם אולי אתה חש צורך בסיוע נוסף כעת על מנת לשפר את התפקוד היום-יומי שלך, ללא קשר לשימוש בריטלין.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)