מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך יודעים אם ילד דיסלקטיאורית12/07/2010
אני מורה לאנגלית ומלמדת מספר ילדים שיעורים פרטיים. שמתי לב שלאחד התלמידים שלי בכיתה ב' קשה מאוד לזכור את האותיות ולהתחיל בקריאה. הוא ילד טוב מאוד ממושמע ומקשיב, אבל בחס לילדים אחרים עם אותה רמת מוטיבציה והקשבה מאוד קשה לו וההתקדמות שלו היא איטית יחסית. הוא זוכר כעת את רוב האותיות אבל קשה לו עדיין לחבר אותם למילה עם צליל, מה שיותר זורם אצל ילדים אחרים.
לאחרונה עלתה לי המחשבה שאולי הוא דיסלקטי. מדובר באנגלית, אז בכל זאת אולי זו רק בעיה בשפה זרה.
מה לעשות? איך אפשר לדעת? האם כדי להגיד להורים? מה עושים במצב שיש הוא דיסלקטי? האם יש לזה טיפול? האם נותנים כדורים?
מצד אחד אני לא רוצה לעורר משהו שלא קיים ולפגוע בילד ובהורים, ומצד שני אם לא אגיד כלום אולי לא יאבחנו את זה ויגרם לו נזק.
אשמח לקבל עיצות,
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים באנגלית
יעל שפירא13/07/2010אורית שלום,
ישנם אנשים המגלים קושי ברכישת שפה זרה ללא קושי בשפת האם.
בשלב ראשון נראה לי כי נחוצה לך (ולי, אם תרצי בהמשך ייעוץ) אינפורמציה נוספת, כגון מדוע הופנה ילד בכיתה כה נמוכה לסיוע פרטני באנגלית, האם ההורים רואים קשיים כלשהם ברכישת הקריאה בעברית או בתחומים נוספים, האם הילד קבל או מקבל סיוע בתחום אחר מעבר לשעורי האנגלית, וכדומה. בנוסף, חשוב לבדוק כמה זמן את עובדת עם התלמיד ובאיזו תדירות, לאור העובדה כי את מתארת התקדמות איטית בינתים. כחלק מתהליך הבירור עם ההורים ניתן לשקף להם את התהליך שעבר הילד עד כה. כאשת מקצוע הבדיקה שאת מתחילה כעת נראית לי אחראית מאד, אולם אין למהר להפנות לאבחון ללא מידע נוסף
אשמח לשמוע ממך שוב ולהמשיך לחשוב יחד, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אורית19/07/2010הילד בכיתה ב' עדיין לא לומד את האותיות באנגלית, אני מלמדת אותו בפרטי. העניין הוא שהוא יחסית לומד הרבה זמן (כמעט שנה) ועדיין מתבלבל בין האותיות ולא מחבר אותן למילה. ילדה אחרת שאני עובדת איתה (חברה שלו באותו גיל), כבר למדה לקרוא. בגלל זה עלה לי החשד שאולי יש לו לקות למידה. הוא לא היפרקטיבי בכלל ומאוד ממושמע. היום ניסיתי לשמוע איך הוא קורא בעברית וראיתי שיפה מאוד! אז אולי זאת לא הבעיה.
מה את חושבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד ללקות בשפה זרה
יעל שפירא21/07/2010אורית,
מן התיאור שלך עולה כי עשויה להיות בעיה, גם אם לא לקות למידה ממש. יתכן כי גם בעברית יש קושי, שהילד הצליח למצוא דרכים לעקוף אותו ולרכוש את הקריאה.
להערכתי חשוב ליידע את ההורים לגבי ההתקדמות המועטה ביחס להשקעה ולבדוק אתם האם נתקלו בכל שלב בהתפתחות בקושי כלשהו בתחום אחר (לדוגמא, האם היה קושי בהפנמת שמות הצבעים, בשיום אותיות ה-א"ב, בלמידת ספרות, בשליפת מילים וכן הלאה).
חשוב ליידע אותם לגבי האפשרות לערוך אבחון דידקטי, אבל לדעתי לא הייתי ממהרת לפנות לאבחון מבלי להתייעץ עם ביה"ס. נכון למה שידוע כעת המניע היחיד לעריכת אבחון הוא שיפור האפקטיביות של השעורים הפרטיים באנגלית, שכרגע את מתארת ביושרה ראויה להערכה כנמוכה מאד, ולא ברור כי זה מניע מספיק משמעותי עבור ההורים בשביל להוציא סכום נכבד על אבחון דידקטי.
בברכה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים אם מגלים שילד הוא דיסלקטי?
אורית25/07/2010האם מדובר רק בהקלות וטכניקות? האם נותנים כדורים?
לגבי הילד שדיברתי עליו, האמת כשראיתי שהוא קורא יפה בעברית הייתי בטוחה שטעיתי וחשבתי שטוב שלא הלחצתי אותם סתם...אבל כשאת אומרת שהוא יכל למצא דרכים לעקוף את הלקות במידה ויש ,אז שווה לשים יד על הדופק. כי חבל, הוא ילד רציני ושקדן וחבל שהוא לא יצליח בגלל לקות שלא תתגלה ויקבל חוסר ביטחון. כי ראיתי שהרבה פעמים הוא צוחק ממבוכה שהוא לא זוכר את האותיות או לא מצליח לקרא, ואז הוא ממציא משהו. זה די עצבן אותי שהוא ממציא סתם הגיים לא קשורים למרות שהשתדלתי לא להראות לו שזה מרגיז, כי זה עדיף שהוא יגיד שהוא לא זוכר את הצליל.
לגבי צבעים האם באנגלית או בעברית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)