קשיים לימודיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים לימודיים
    קרן
    20/07/2010

שלום ,
    יש לי בת בגיל 10 ושמונה חודשים ,היא עברה לפני שנה וחצי אבחון פסיכולוגי.כתוצאה :
    קיבלה בבית ספר 3 שעות שילוב.
    תגבור אחר הצהריים על ידי מורה להוראה -2 ש"ש.פרטי הופסק בעקבות סרוב של הילדה .
    מעקב של רופא אאג בעקבות נזלת כרונית .
    היא תלמידה שקטה בכיתה מאורגנת ומסודרת.אנו מודעים לקשייה ויכולותיה אך אנו רואים שהיא לא מתאמצת היא מוכנה לשבת רק שיושבים אתה .
    שנה הבאה היא תקבל בבי"ס שעות שילוב.
    אנו דואגים לגבי השתלבותה בחטית בניים.איזה מסגרת תתאים לה ?
    המליצו לנו הצוות בבית ספר לשלול בעיית רשב וריכוז הצד ה"שקט"
    רמתה בחשבון תואמת לתחילת ד' .תודה וסליחה על הבלאגן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים לימודיים

הוספת תגובה

• קשיים לימודיים

יעל שפירא
    21/07/2010

קרן שלום,
    לא ברור משאלתך מה הרקע לחשד בדבר הפרעת קשב: האם הילדה חולמת בכיתה ואינה מבצעת משימות, האם מורת השילוב רואה קשיים בקשב כגון התנתקויות? חוסר נכונות של ילד להכין ש"ב לבד ללא נוכחות מבוגר יכול לנבוע ממגוון סיבות, פרט לבעיות קשב. אני הייתי ממליצה לפנות עם כל המידע הקיים - אבחון, חוו"ד מחנכת ומורת שילוב - להתייעצות עם פסיכול/ית ביה"ס כיצד להמשיך. אם קיימים סימנים מחשידים כדוגמת מה שתארתי לעיל יתכן ורצוי לפנות לאבחון קשב. בכל מקרה נשמע שיתכן ותתרמו מהדרכת הורים, כדי לדעת כיצד לסייע לילדה להתקדם ולרכוש עצמאות כתלמידה.
    על פי גילה אני מניחה שבתך עולה לכיתה ו' ואת מוטרדת בצדק מהמעבר לחטה"ב, שהוא בכל מקרה לא פשוט, גם עבור ילד ללא קשיים. לכן חשוב להתייעץ בהקדם עם פסיכולג/ית ביה"ס לגבי הצורך באבחון קשב, וכן לגבי התאמת מסגרת לימודית. במידה ועולה צורך בהתאמת מסגרת, הדבר חייב לעלות להחלטה בצוות שילוב בביה"ס עד נובמבר של כיתה ו' ולכן יש דחיפות לדון בנושא כבר עכשיו.
    אם יש לך שאלות נוספות אשמח לסייע לך,
    בהצלחה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו