מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין- שימוש ומינוןמירב12/08/2010
שלום,
אני פונה אליכן בעקבות ויכוח החוזר מפעם לפעם עם בן זוגי...
בן זוגי הוא סטודנט לתואר שני שהגיע להבנה שיש לו הפרעות ריכוז בתחילת התואר השני. הוא פנה לרופא המשפחה שלו וביקש שירשום לו ריטלין. הרופא לא בדק אם איבחנו את הבעיה ונתן לו מרשם, אותו הוא מעריך לו בעת הצורך. . המצב שנוצר הוא שבכל פעם שהוא יודע שהוא צריך לשבת ללמוד הוא לוקח כ 60-70 מ"ג ורק אז מתחיל.הוא טוען שאם אין לו ריטלין הוא לא מסוגל ללמוד. אותי מלחיץ המינון. נראה לי שהוא לוקח יותר מידי ואני חוששת שזה עלול להזיק לו. הוא אומר שזה על פי משקל הגוף ושאני סתם לחוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטלין והתאמת מינון
נועה ווס12/08/2010מירב שלום
להבנתי, שתי עובדות מטרידות אותך - האחת, עצם הטיפול התרופתי ברטלין, לשיפור תפקודי קשב, אותו נוטל בן זוגך, ללא אבחון פורמלי, כתוב ומוגדר, הידוע לך. השניה - שאלת המינון המתאים.
לגבי השימוש ברטלין בהמלצת רופא המשפחה - יתכן והרופא ברר עם בן זוגך, ולפי שאלות ומידע קליני, התרשם כי בן זוגך זקוק לתרופה ויוכל להעזר בה. קיימות דרכים שונות לאבחנה של הפרעה בתפקודי הקשב והריכוז. יתכן ואת אינך בטוחה בצורך ברטלין - היות ובן זוגך הצליח בלמידה גם ללא התרופה - שכן סיים בלעדיה תואר ראשון. אזכיר, כי בהחלט שכיח כי אנשים מצליחים בלמידה גם עם הפרעה בתפקודי הקשב, ומגיעים לאבחנה וטיפול בשלב מאוחר. הם עושים כן בעזרת יכולות טובות , מוטיבציה גבוהה וכד'. לגבי שאלת המינון (וגם בשאלת האבחנה) - יש להוועץ ברופא. ניתן לפנות, ובמקרה זה אולי תרצו להוועץ יחד - לרופא המשפחה, להבין את האבחנה והמינון הנוכחיים. כן תוכלו לפנות להוועצות עם נוירולוג או פסיכיאטר, המתמחים בטיפול בהפרעות קשב במבוגרים. ככלל מומלץ כי הטיפול, ככל טיפול תרופתי, ילווה במעקב רפואי.
בהצלחה
נועה ווס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)