מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הבדל?אוקסנה21/09/2010
שלום. האם אתם יכולים להסביר לנו הבדל בן ADD + ADHD + OCD. מה יותר גרוע או קשה מכם? אם אפשר תסבירו לי זה בשפה פשוטה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנות מקצועיות שונות
יעל שפירא21/09/2010שלום רב,
בשאלתך את מבקשת הסבר למספר אבחנות מקצועיות המצויינות בראשי תיבות.
ראשית חשוב לציין כי אם נתקלת באבחנות אלו באבחון שנערך לבתך, תפקיד הגורם המאבחן להסביר לך את מהות האבחנה וחשוב לעמוד על כך; זכותך כאם לצאת מכל תהליך אבחון כאשר מסקנות המאבחן והמלצותיו ברורות לך במידה מספקת.
בקצרה, ADD הוא קיצור לATTENTION DEFICIT DISORDER כלומר הפרעת קשב, כאשר בדרך כלל הילד נראה חולמני, בוהה אך הוא שקט ולעיתים קשה לדעת שאיננו מרוכז בלי לבדוק מה קלט.
ADHD פירושו ATTENTION DEFICIT WITH HYPERACTIVITY DISORDER, כלומר הפרעה בקשב בתוספת נטייה להיפראקטיביות (תנועתיות, פטפטנות, חוסר שקט וכדומה) או אימפולסיביות (פועל מבלי לחשוב, מתחיל לענות לפני שהמורה סיימה את השאלה או לפני שקרא את ההוראות וכדומה).
OCD פירושו OBSESSIVE COMPULSIVE DISORDER. אבחנה זו שייכת לקבוצה שונה מן השתיים הקודמות ומתאפיינת בחזרתיות על פעולות, התנהגות כפייתית (שהילד מתקשה להפסיק גם כאשר היא פוגעת בתפקודו ביום יום, כגון רחיצת ידיים מוגזמת וכדומה) וטקסים נוקשים. סימנים אלו מופיעים לרוב על רקע של חרדה כלשהי: הילד חושש, לא תמיד באופן מודע ממשהו שיקרה, ומנסה למנוע אותו באמצעות ההתנהגויות המתוארות.
מקוה שהסבר זה סייע לך, אם יש לך שאלות נוספות, נשמח לנסות לעזור.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אמא לילדה21/09/2010תודה על הסבר. לילדה שלי יש ADD קל. וזה לא נותן לי שקט. למה אותי זה כל כך מפחיד? ילדה בת 4 וחצי. האם יש סיבה לדעגה? ואם כן, ממה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהADD
יעל שפירא03/10/2010ראשית, כל הורה לילד, במיוחד ילד צעיר, מודאג כאשר מתגלה שלילדו יש קושי. חשוב מאד כי תפני לקבל הדרכה ומידע נוסף לגבי הקשיים שיש לבתך כיום, אופן הטיפול, וקשיים שעשויים להתעורר בהמשך. רצוי להיעזר בפסיכולוג ילדים או במכון להתפתחות הילד של קופת חולים, או שניתן גם לפנות באופן פרטי. חשוב להתייעץ עם מישהו שיכיר אותך ואת בתך ויכול לתת לך סיוע אישי, ולא מידע כללי כמו שאנו מספקות כאן באתר. איש מקצוע שמלווה אותך יוכל עזור לך להבין ממה את כלכך חוששת ואיך תוכלי לעשות את הטוב ביותר עבור בתך, כולל מתן עצות לך, לגננת וכדומה.
בהצלחה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגתך לבתך
רוחי בכר27/11/2010אמא יקרה -
האם משהו ממשפחתך בעל תופעת ה- ADD ?
בשאלתך המילה דאגה כתובה בשגיאת כתיב . האם את מפחדת שבתך תחווה חוויות שאת עברת בילדותך? או שאחד מבני משפחתך עבר חוויות שהשפיעו עליך....?
בתך עדיין צעירה, וכאשר (נכון הזמן עף וטס לנו מהר) יגיע הזמן ניתן יהיה לעזור לה בדרכים מגוונות מעבר לתרופות כימיות.
האותיות המייצגות תופעות למיניהן אינן כל כך זוועתיות בעיקר בנושא של ADD- ADHD אלו ילדים נפלאים ומוכשרים בהמון דברים, והיכולות שלהם גבוהות מעבר לרמה של לימודים. נכון לימודים הם המון וחשובים אבל הכשרונות שלהם הם מעל הלימודים.
אז תני לבתך להנות מילדותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לרוחי בכר
אוקסנה07/12/2010שלום ותודה על תגובתך. אני אימא לא עם PDD וגם לא ישראלית. סליחה על שגיאות כתיב.
שוב תודה על תגובתך ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר קצר:
אלה מזינוק07/12/2010OCD- הפרעת חרדה, בדרך כלל יש מחשבות שלא עוזבות את החולה וגורמות לו לבצע "טקסים" שמפריעים לו בשגרה. לדוגמה- מחשבות על זה שאני מלוכלכת שגורמות לי לשטוף ידיים שוב ושוב. כדי לאבחן ולטפל צריך ללכת לטיפול פסיכולוגי ולפעמים גם פסיכיאטרי. מחלה קשה.
ADHD- הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות. זו בעיה התפתחותית אבל לא מחלה, אפשר לטפל עם תרופה בשם ריטלין, אבל לא תמיד זה הכרחי. גם פה כדאי להתייעץ עם פסיכולוג ולעשות אבחון מסודר כדי לדעת איך להתמודד עם זה.
ADD- הפרעת קשב וריכוז בלי היפראקטיביות.כל השאר- כמו שהסברתי על ADHD.
עזרתי? יש לך שאלות נוספות?
אלה, מורה בבית ספר זינוק (פסיכומטרי ללקויי למידה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאלה מזינוק
אוקסנה07/12/2010שלום וגם לך תודה על תגובתך. אם אפשר לדעת, הילדים עם PDD יכולים ללמוד בבית הספר רגיל? ואם לא "למה"? אני ראיתי ילדים בכיתה " א' " ולא יודים אותיות. ואני מדברת על בית הספר רגיל. אז באיזו כיתה הילדים יודים אותיות בבית הספר טיפולי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מאוד משתנה בין ילד לילד...
אלה מזינוק08/12/2010קשה להגיד שחור על גבי לבן- יש מקרים כאלו ויש כאלו.
בכל אופן, אוכלוסיית לקויי הלמידה בישראל מתפתחת מרגע לרגע ויש לך כאן בית חם להתייעץ איתו. כדאי להתייעץ פנים מול פנים עם איש מקצוע כדי לקבל תשובות יותר חד משמעיות בנוגע למקרה הפרטי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאלה מזינוק
אוקסנה08/12/2010שלום. אם יש אפשרות לקבל מידה נוספת ממך בדרך אחרת לא בפורום? (דואר אלקטרוני או עוד...) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזור במה שאוכל
אלה מזינוק09/12/2010אלה, מדריכה ללקויי למידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם ליקויי למידה שונים
גפנית28/12/2010שלום,
ברצוני להתייעץ איתך האם באמת זה כדאי/הכרחי/רצוי לילדה המתקשה במסגרת הלימודים וכאשר עברה כבר 2 אבחונים (פסיכולוגי + דידקטי) אשר שניהם למעשה המליצו על מעבר לכיתה קטנה עם 15 ילדים ששם נותנים את מלוא תשומת הלב לילד ומלמדים ע"י מורות מיוחדות שעברו הכשרה בחינוך המיוחד, האם באמת כדאי לעבור למסגרת זו? או שניתן להמשיך בבית הספר הרגיל שבו היא לומדת ואולי תוכל לצמצם פערים?
לי יש ספקות/חששות האם המעבר יעשה לילדה טוב או ההיפך?
מחכה לתשובתך
בתודה גפנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר פרטים...
אלה מזינוק29/12/2010היי, כדי לתת התייחסות קצת יותר מבוססת אשמח לשמוע עוד פרטים לגבי ביתך:
מה היו האבחנות לגביה? האם היא מדווחת על קושי במסגרת הנוכחית? האם היא מצליחה להתמודד עם החומר הלימודי, שיעורי הבית והבחינות? האם בדקת מסגרות חלופיות וראית מה הן יכולות לספק לביתך?
בהצלחה! אלה, מורה בבי"ס זינוק- פסיכומטרי ללקויי למידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עם ליקויי למידה שונים - תגובה
נועה ווס04/01/2011גפנית שלום
תארת כי ביתך מתקשה במסגרת הלימודים הנוכחית, וכי בשני אבחונים שונים הומלץ על מעבר לכתה קטנה. הנטייה שלי היא להתייחס להמלצות אלו ברצינות ובמידה של חיוב, היות ולמעשה קיבלת מעין "חוות דעת נוספת".
כמובן שהמידע בידיי מוגבל מאד - איני יודעת באיזו כתה היא, מהם הקשיים שלה, מה הומלץ עבורה, וכו'. איני יודעת מה הם הנימוקים להמלצה. איני יודעת איך ביתך מרגישה כיום בכל בוקר לקראת ביה"ס, איך היא מרגישה בביה"ס?, בשעורים השונים?, בהפסקות?, האם היא חווה שייכות? האם היא חווה הנאה? הצלחה? במידה מספקת ? האם היא מוצאת את עצמה מבחינה לימודית? האם היא מוצאת את עצמה מבחינה חברתית? האם היא מתפתחת וגדלה בצורה טובה? או האם היא חווה מצוקה? באיזו מידה? סביב למידה? מה מידת התסכול שלה? ובאיזה תחום? לימודי? חברתי? אני מעלה שאלות מסוימות שחשוב להתייחס אליהן סביב השאלה. וגם - לאיזו כתה הומלץ לה לעבור? האם נראה לכם שכתה זו עשויה לתת מענה לקשייה? לטפל בהם? להקל עליה? לאפשר לה להתפנות לדברים חשובים עבורה? לחוש יותר שייכת? יותר הצלחה? יותר התאמה לצרכים?
כתה קטנה צריכה להתאים יותר, וממליצים עליה כאשר נראה שהיא עשויה לתת מענה הולם יותר לצרכים. בכל בי"ס יש צוות עמו כדאי להתייעץ ולהתלבט - יתרונות וחסרונות של כל בחירה (מחנכת, יועצת, מנהלת, מורת שילוב, מורות מקצועיות שונות). ניתן לפנות גם לפסיכולוג/ית ביה"ס (פסיכולוג/ית חינוכי/ת) ולהיוועץ בה.
מעבר לכך, לאנשים שונים, כולל לאנשי מקצוע שונים, יש עמדות שונות כלפי נושא זה כמו כלפי כל נושא.
לי היה לאורך השנים נסיון טוב בד"כ עם הפנייה של ילדים לכתות מותאמות יותר. לעיתים קרובות ילדים חוו הקלה מהיותם בכתה מתאימה להם. אבל אין כל אפשרות להמלצה גורפת. כל מקרה לגופו, ובתך היא בתך ואת תרגישי ותאספי מידע וכו'. הבחירה במקרה זה כרוכה לעיתים קרובות בתהליך של התלבטות ובדיקה. אני מקווה ששאלות אלו ואחרות יעזרו לך לחשוב על הנושא ולבחור את הנראה לך מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר קצר: - תגובה
נועה ווס05/01/2011אלה שלום
אני מעוניינת להסתייג מהביטוי "מחלה קשה" אותו כללת בהסברך לגבי האבחנה של OCD הפרעה אובססיבית קומפולסיבית. המדובר באבחנה מתחום הפרעות החרדה וניתן לקרוא עליה.
בתודה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)