התלבטות מהחיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות מהחיים
    קספר
    07/10/2010

אני בעלת ליקויי למידה .
    דיסקלקוליה, דיסקלציה , דיסגרפיה , הפרעת קשב וריכוז .
    לרוב הצלחתי להתגבר על הקשיים , לפעמים הסתרתי , ותודה לאל סיימתי את הלימודים .
    עכשיו אני מנסה להתקבל לעבודות , אבל מתנדנדת, פעם מפטרים אותי , פעם אני מטתפטרת .
    לא סגורה על עצמי!!!!!!!
    אני לא מבינה מה הביעה שלי ? !!!! קשה לי לעבוד מהר , ולנקות שולחנות בצורה יסודית .
    בגלל הפרעת הקשב והריכוז אני לא מצליחה להתאפס על עצמי בין כמה דברים שצריך לעשות .
    אני מבינה את הבוסים שלי , בשבילם זה אולי ניראה כזילזול , שאני חולמת במקום לעבוד , אבל זה היכלות שלי.
    התחום שאני עוסקת בו , הוא עם ילדים . אז גם צריך לנקות ולסדר, שבזה אני גרועה, ועם הילדים אני דווקא יוצרת קשר טוב.
    קשה לי להראות את הצד שאני טיפה יותר טובה בו שזה הילדים.
    איני יודעת אם לומר לבוס בראיון העבודה שיש לי ליקויי למידה , כי ישנם אנשים שמבינים , אך ישנם אנשים , שרוצים להפיק את המיטב של המיטב מהעובד שלהם , ולא חסרים סטיגמות.
    מה לדעתכם עליי לעשןת?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות מהחיים

הוספת תגובה

• אימון לאנשים עם לקויות למידה

גליה ברסלבסקי
    08/10/2010

הייתי ממליצה לך לפנות לקואצ'ינג המתמחה באימון אנשים עם הפרעת קשב וריכוז.
    אימון כזה יכול לעזור לך לפרק את מטלות העבודה לפי דרגת חשיבותן, מה לעשות מתי ובעיקר להקנות כלים להתארגנות שהיא שם המשחק לחווית עבודה יעילה ונעימה.
    אין לי המלצות על אנשים מסוימים לצערי אך הייתי בהחלט הולכת על הכיוון הזה.

בהצלחה,

גליה ברסלבסקי-עמר
    מאבחנת דידקטית
    0544-722-377

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גליה

קספר
    10/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקויות למידה ושוק העבודה

יעל שפירא
    14/10/2010

קואצ'ינג אכן יכול לסייע. במקביל, נראה לי שאם מצאת מקום עבודה שאת נהנית בו, ומרגישה שיצרת קשר טוב עם המעסיק רצוי בהחלט לשקול לשתף אותו/ה במידע לגבי כישורייך וקשייך. יתכן שניתן יהיה לליצור חלוקת עבודה בצוות שתאפשר לך לבטא יותר את יכולותיך הטובות ותצמצם את אחריותך בתחומים בהם יש לך קושי משמעותי, כך שתרגישי שיפור במידת הצלחתך בעבודה ותרומתך.
    בהצלחה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם לקויות למידה בבגרות

נועה ווס
    13/10/2010

קספר שלום
    תארת כי את מתמודדת עם לקויות למידה במספר תחומים ועם הפרעת קשב. באם שאלתך היא גם כיצד לשפר ביצועים בעבודה, אציע לך לבדוק אצל נוירולוג אפשרויות לטיפול תרופתי לשיפור הקשב. טיפול זה עשוי לעזור לך לעבוד גם על התארגנות טובה יותר ויעילות רבה יותר. לעיתים קרובות מומלץ להעזר גם ביעוץ/טיפול ע"י פסיכולוג המתמחה בתחום של לקויות למידה וקשב או מאמן המתמחה בהפרעות קשב וריכוז. זאת, על מנת לייעל את דרכי העבודה וההתארגנות, ללמוד ליצור ולהעזר בסדר עדיפויות בעבודה, בסדר יום ובהוצאה לפועל / יישום של תכניות עבודה. בכל תחום מקצועי יש אפשרות להעזר ב"ראיית על", בתכנון וארגון העבודה, בחירה במה להשקיע יותר ובמה פחות, ומתי. גם המטרה שציינת, להדגיש ולהאיר את יתרונותייך בעבודה, הנה חשובה וראויה להתיחסות. כן עשוי לסייע לך למצוא דרכים לשפר את ביצועייך בחלקים בהם את מתקשה, על מנת לחוש בטחון רב יותר ולהתיחס לצרכי המעסיק, אליהם את מודעת.
    שאלת עוד, לגבי שיתוף בלקויות הלמידה והקשב. הנושא אכן מורכב. יש אנשים המבינים ויוכלו לגלות הבנה ואף להרתם למאמץ העשייה וההתגברות על הקשיים הספציפיים, יש אנשים אשר אולי יחששו, מתוך חוסר הכרות עם הנושא, דעות קדומות, או חשש שבאמירת "יש לי בעיה" ישנה הפחתה מהאחריות או הכוונה להתאמץ... ועוד ועוד. על מנת לשער כיצד יגיב האדם אמו את עובדת, תוכלי להעזר בהכרות שלך עמו או בהתרשמות שלך ממנו. ההכרות האישית, מסייעת למעסיק להכיר אותך, את יתרונותייך, אישיותך, נכונותך להשקיע בעבודה, הקשר שלך עם הילדים, הצוות וכו'. הצהרה על לקויות הלמידה מראש לעיתים עלולה ליצור התייחסות צרה דרכה, ללא צורך או הצדקה. לאחר זמן מה, כאשר את מכירה ומכירים אותך, בד"כ יותר קל (לך) להעריך את ההשפעה הצפויה לשיתוף של אחרים בנושא לקויות הלמידה. כדאי גם לחשוב מה מטרת השיתוף - ומה את מעונינת להשיג בעזרתו. הבנה? הסבר למצבים ? סיוע? תמיכה? חלוקת או הגדרת תפקידים מתאימה? מה עשוי לסייע לך ולייעל את עבודתך, בהנתן הלקויות... ועוד. היבט נוסף בהתלבטות אם ומתי לשתף את המעסיק הוא "האם בכלל יש מקום להתלבט?". כוונתי היא, שכאשר הלקויות מאד בולטות ולמעשה לא ניתן "להסתירן", אזיי מוטב להסבירן בשלב מוקדם יותר ולנסות לגייס הבנה ועזרה. בדקי מה מתאים לך מכל זה ....
    בהצלחה.
    נועה ווס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לכן על תשובתכם רק

קספר
    30/11/2010

עכשיו ראיתי את התשובות שלכן........
    בשורה התחתונה, אני עדיין בלי עבודה ,בבית מדוכאת .
    כן , כן הליקויי הלמידה שוב הרסו לי את החיים.
    שוב תודה על התשובה , אני אקח את עצתכן בהחלט! , כאשר אמצא עבודה .
    אם אמצא מתי שהוא...........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

קספר
    30/11/2010

נכון אומרים שלכול דבר רע , יכול להיות גם צד טוב?
    אז אני ממש ממש לא חושבת שלליקויי למידה יש צד טוב.
    איזה דברים טובים יכולים להיות בליקויי למידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרונות הקשורים בלקויות למידה

נועה ווס
    01/12/2010

קספר שלום
    שאלת על דברים טובים שניתן למצוא בלקויות למידה ..
    זו שאלה מענינת, חשובה ומזמינה מחשבה. אני לא חושבת שיש לה תשובה גורפת.
    השאלה מזמינה לחיפוש אישי. לקויות למידה הרבה פעמים מכבידות
    בתחומים ותפקודים שונים - וזה בהגדרה.. והן יכולות להפריע מאד או להפריע
    מעט בחיים. טווח ההשפעה שלהן מאד רחב. לגבי יתרונות - או היבטים חיוביים בהן -
    גם כאן הטווח רחב, והחיפוש של החיוב הוא אישי. עדיין ניתן לומר באופן כללי,
    כי אנשים עם לקויות למידה מספרים ומתארים לעיתים כיצד לקויות הלמידה שלהם דחפו אותם לפתח תחומים אחרים, תחומי חוזק אחרים, וכן לפתח דרכי פיצוי יצירתיות וייחודיות שסייעו להם להתגבר על הקשיים. ישנם גם אנשים שחשים כי לקות הלמידה מכבידה עליהם והם מתקשים למצוא בה חיוב או תרומה עבורם. ולעיתים בתקופות שונות ההשפעות נחוות אחרת. אם את חווה קושי רב מידיי ומצוקה סביב הלקויות והשפעתן על חייך - אני מציעה שתשקלי לפנות לעזרה, לשוחח על הקשיים ולקבל עזרה בשיפור הרגשתך ודרכי התמודדותך. בכל עיר ישנם מרכזים בהם ניתן לקבל יעוץ ותמיכה גם ללא תשלום. בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו