מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעורי בית בכיתה ב?שלי17/11/2010
האם ילדה בכיתה ב אמורה לעשות שיעורי בכוחות עצמה?
ביתי צריכה שאעמוד לידה. אם אני הולכת היא תפסיק את המשימה או שתקרה לי
האם זה נפוץ?
האם מעלה חשש לבעיות למידה / קשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות בהכנת שעורי בית,בכתה ב'
נועה ווס21/11/2010שלי שלום
לשאלה האם ילדה בכתה ב' צריכה להכין שעורים לבד - אין תשובה אחת. הטווח של התנהגות תקינה ביחס לשעורים, בכתה ב' הנו רחב מאד. על "צריכה להכין לבד" תשובתי היא שלא. ילדים רבים בגיל זה זקוקים ל- ורוצים תמיכה וליווי מצד הוריהם סביב שעורי הבית. זה תקין ומובן. הם רוכשים מיומנות חדשה ומאתגרת וגם שמחים לנוכחות ההורה.
יחד עם זה, לעיתים צורך בליווי צמוד מאד מצד ההורה יכול לבטא צורך נוסף - צורך רגשי כמו געגוע להורה וצורך בו קרוב, לעיתים חוסר בטחון ביכולת לבצע את המשימה לבד, ולעיתים גם קושי עם המשימה הלימודית עצמה, או צורך אחר.
את מוזמנת לשקול מהו לתחושתך הצורך שהיא מבטאת בבקשתה לנוכחותך הצמודה. כמו כן מומלץ להוועץ במורה ולברר עמה האם היא חשה בקושי של ביתך בלמידה או סביב תפקודי הקשב, כיצד היא מבצעת מטלות לימודיות בכתה, למה היא זקוקה בביה"ס, מה מידת הליווי שהיא זקוקה לו בביה"ס וכד'.
בהצלחה
נועה ווס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה בעשיית שעורי הבית - לשלי
רוחי בכר27/11/2010ילדינו בדרך כלל סופגים מאיתנו ההורים בטחון. ישנם ילדים הזקוקים להשראת בטחון זה גם בזמן עשיית שעורי הבית. לכן הם אוהבים שאחד מההורים יעמוד לידם , אפילו בלי שאלות או תשובות רק יהיה שם עבורם.
בשלב מסויים זה עובר , אך יכול להמשך גם עד כיתות ד',ה'.
הצעתי שבמידה ואת רוצה לבשל או לבצע מטלות באזורי הבית בהם יש שולחן וכסא הרי שבתך יכולה להכין את שעוריה בקרוב אליך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)