אבחון וטיפול בלקויות למידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון וטיפול בלקויות למידה
    מיטל
    25/11/2010

שלום רב,

אני בת 29 וכבר שנים שאני סובלת מכמה בעיות שעם השנים הופכות ליותר ויותר קשות עבורי להתמודדות.

למשל: אני גרה בדירה שכורה למעלה משנה וחצי ועדיין אני מעבירה את הטלפון לבעלי בכל פעם שמישהו שואל איך להגיע אלינו..
    על מנת להגיע מהבית לכל מקום שהוא אני מציינת על גבי פתק את שמות הרחובות ומספר התחנות שעל האוטובוס לעבור עד שאגיע לשם.

אני נוטה להתבלבל בין נעל ימין לשמאל, ומתה מפחד מהרגע שבו יהיו לי ילדים ויהיה עליי לנעול להם נעליים.

בנוסף, על מנת לבצע פעולות פשוטות ביותר בחשבון אני נעזרת במחשבון, או "סופרת עם האצבעות".

ולבסוף, אני מתקשה בכתיבה באנגלית.

מעולם לא הובחנתי וכשאני מתקשרת לאונברסיטאות למשל, אומרים לי שעצם העובדה שסיימתי תואר ראשון מראה שאיני צריכה עזרה, אך זה כ"כ לא נכון! סיימתי תואר ראשון ובכלל אני מסתדרת בחיים בעזרת כל מיני טריקים(כמו הדוגמא עם תחנות האוטובוס). . התמודדתי עם בגרות 5 יחידות באנגלית כי עם הקריאה אין לי כ"כ בעיה, ועל מנת לכתוב פתחתי מילון באות הראשונה של המילה ואם לא מצאתי את המילה כתבתי מילה נרדפת קלה יותר.

התקשרתי גם לכמה מכונים, אך הם עוסקים יותר בהפרעות קשב וריכוז(אחד מהם גם אמר לי לאחר דקה שיחה בטלפון שמזה בעצם אני סובלת והבנתי עד כמה הוא שרלטן!)

שאלתי היא, האם יש מקום רציני שיכול לאבחן אותי ולעזור לי? או ש"איחרתי את הרכבת"?

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרכבת תמיד בתחנה

רוחי בכר
    27/11/2010

מיטל גם אובחנתי רק בגיל 34 , וזאת כאשר איבחנו את הבן שהוא היה בן 5 .
    אני מציעה לך לפנות ל"ניצן" הם מעבר למקצועיים הם אלו שמשרד החינוך מכיר בהם.
    נכון שעולה כסף , אבל עדיף לקבל חוו"ד ממוסד מוכר.

לפי עניות דעתי - אמנם את עדיין צעירה אך ישנם דברים שעם השנים נעשים פחות קלים באופן טבעי לחלוטין לכל אדם ואדם, ולכן היום את מתחילה להרגיש את "הכובד" של לקויית למידה.

מאחלת לך בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקויות למידה אצל מבוגרים

נועה ווס
    29/11/2010

מיטל שלום
    כתבת על תפקודים שונים אשר מכבידים עלייך בתפקוד יומיומי ועל קשיים בכתיבה באנגלית. תארת גם דרכים יצירתיות שפיתחת להתגברות על והתמודדות עם קשייך - ביומיום ובאקדמיה. בי זה מעורר כל הכבוד. ועדיין, קשייך מכבידים עלייך ומפריעים לך.
    לשאלתך לגבי אבחון התשובה הנה חד משמעית, בוודאי שאנו מאבחנים לקויות למידה במבוגרים. כמו כן מוסדות אקדמיים מקבלים את המלצותינו, ואגב, גם בהם עצמם ישנם במקרים רבים מכונים לאבחון לקויות למידה במבוגרים.
    אנשים רבים בעבר (וגם כיום) לא אובחנו ולא טופלו. המודעות ללקויות הלמידה והפרעות הקשב היו נמוכות בהרבה בהשוואה לימינו אנו. אכן כפי שנכתב - ארגונים כניצן מאבחנים לקויות למידה במבוגרים וכן הלאה.
    אבחון עשוי לתת תשובה לשאלות המעסיקות אותך, לגבי במה את מתקשה ובמה את חזקה. להסביר לך את קשייך ובמידת האפשר את המקור לקשיים, לחבר ולקשר בין תפקודים שונים, להאיר את נקודות החוזק. באבחון גם מתבוננים יחד איתך בדרכי ההתמודדות שפיתחת לאורך השנים, כיצד הם סייעו והיכן עדיין קשה לך, או היכן ולמה נעשה חלק יותר קשה - כפי שצינת. לגבי טיפול - לטיפול בקשיי כתיבה או קריאה וכד' - המומחים הם המורים להוראה מתקנת בתחום הספציפי - למשל יש מומחים להוראה מתקנת באנגלית, ומוטב לבקש גם מומחה העובד עם מבוגרים. כתובת כזו תוכלי גם לבקש בניצן או לחפש בדרכים נוספות. לגבי התחום של התמצאות במרחב ואבחנה בין ימין לשמאל הייתי מציעה להוועץ במרפאה בעיסוק. כפי שציינת, את פיתחת דרכי התמודדות משלך וזה מרשים מאד בעיניי ולגבי אפשרויות ורעיונות נוספים זו הכתובת אשר נראית לי מתאימה.
    בהצלחה
    נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בלקויות למידה אצל מבוגרים

le
    30/11/2012

שלום,
    אני בת 33. לאחרונה הבנתי שיש לי לקויות למידה.
    היו לי קשיים בילדותי אך לא אובחנתי.
    בשנה האחרונה התגבר אצלי הקושי בתפקוד היום יומי. מאוד קשה לי לחלק קשב, המאמץ גורם לי למתח רב. ביטוי נוסף שגורם לי תסכול רב הוא הקושי לבטא את עצמי בע"פ דבר המקשה עליי להתקדם מבחינה מקצועית וכמובן משפיע על הערך העצמי. רציתי לשאול האם יש שיטות טיפול/אימון ללקויות אילו אצל מבוגרים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו