מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ADHD ותסמונת טורטג.מ08/12/2010
שלום, יש לי בן יחיד בן 8, בכיתה ב'. הוא מאוד חכם ומצליח בלימודים עם כל הקושי בעניין, אובחן כילד בעל ADHD.. בתחילת כיתה א' המליצו לי לתת לו ריטלין, כתוצאה מאבחונים ובדיקות שעבר ולאחר אינספור נסיונות בתרופות טבעיות הרפיתי והחלטתי לנסות לתת לו ריטלין, על מנת שיהא לו יותר קל במסגרת הלימודית, הוא כל הזמן היה עם מרץ רב, היה קשה לו להתרכז והפריע לעצמו בשיעורים עד בלי די. עם כל הקושי והפער הגדול בין היכולת הביצועית שלו ליכולת הקוגניטיבית שלו, הרטלין עזר לו ללמוד. בכיתה א' הוא נטל ריטלין 10 מ"ג, ובשנת הלימודים השנה, בכיתה ב' הוא היה צריך להעלות מינון ל- 20 מ"ג בהמלצת הנורולוג ורופאת התפתחות , העניין שכבר מתחילת נטילת תרופת הרטלין נהיו לו טיקים, כגון: כחכוח ווקאלי, משיכה בחולצה כלפי מטה, משיכת המכנסיים כלפי מעלה, משיכת האף, כאילו ישנה נזלת, שיעול וכעת ישנו משהו חדש, מאז חודש וחצי שהעלתי מינון ל- 20 מ"ג ישנו טיק של לקיחת נשימות ארוכות והוצאה, כמעין כבדות בנשימה. העניין שמדי כמה חודשים ישנו טיק אחר שנהיה לו והקודם עובר, או לא מחייב, מכיוון שישנם מצבים לעיתים של שניים במקביל, זה קורה המון, כמובן שאני לא מעירה. הטיקים משתנים כל כמה זמן, השאלה שלי היא האם יש לילד שלי תסמונת טורט? אם כן איך אני יכולה לטפל בזה? והאם אני אמורה להפסיק את הרטלין? והאם כתוצאה מהרטלין התחזקו אצלו טיקים שבעצם היו "מוחבאים"? כך טען בפניי הנורולוג שלו, אולי אני צריכה לתת לו תרופה נגד כל הטיקים? אך האם זה יהא נכון? מכייון שהבנתי שהם הוגברו כתוצאה מהרטלין. הבנתי שישנו קשר ישיר בין תסמונת הטורט להפרעת קשב וריכוז, ברצוני להדגיש שאני ממש לא מעוניינת שיהא לילד שלי "קוקטייל" תרופות, גם ככה עניין הרטלין אצלי לא עובר "חלק", מה גם שעכשיו אצטרך לתת לו עוד תרופה שבעצם הרטלין הוא זה שגרם לתופעה זו לצוץ ובגדול. תודה רבה, ג.מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADHD ותסמונת טורט - תגובה
שרון צונץ09/12/2010ג.מ. יקרה
לא פשוט בכלל מה שאת מתארת. כ"כ קשה לראות את הילד סובל, להחליט לתת לו תרופה ואז לגלות שגם זה לא אידאלי.
אני לא רופאה, אך מנסיוני כבר למדתי, וגם התאור שלך מתיישב עם זה, שתופעות לואי קשורות, לא אחת, למינון התרופתי. עם המינון הנמוך הוא לא סבל מטיקים ועכשיו כן. אינני יודעת מי הנוירולוג/הפסיכיאטר שמלווה אתכם, אך חשוב למצוא עבור הבן שלך את המינון הנכון עבורו. אולי כדאי לחזור למה שהיה בכיתה א', אולי להחליף תרופה (בד"כ לא נותנים תי תרופות במקביל) - חשוב להתייעץ עם רופא שבקיא בתחום
לסיום, נקודה נוספת לחשיבה - האם הטיקים קשורים (או מופיעים יותר) למצב רגשי מסויים? מתח / עייפות / עצבנות ועוד יכולים להעלות שכיחות של טיקים. אם זהו המצב, כדאי מאוד לטפל בתחום הרגשי אצל פסיכולוג/ית חינוכי/ת מומחה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadhd
איה12/03/2011העברת המידע מהפורום היא מבורכת ודי נותנת כיוון מה לעשות, יחד עם זאת הייתי ממליצה לבקר אצל מישהו מומחה על מנת שיאבחן את הילד.
יכול להיות שאת שכחת לצרף פרטים או יש דברים שאת לא יודעת להעביר.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)