הבהרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבהרה
    מרב
    02/02/2011

שלום רב,
    הצלחתי להתבלבל קשות....
    בבקשה תשובה חד משמעית וברורה - האם אבחון דידקטי הוא אבחון לקויות למידה?
    מי מומחה לאבחון דידקטי או לאבחון לקויות למידה? במידה ויש הבדל.
    לא ברור לי מה לעשות קודם....
    מדוב רעל אבחון לילדה בת 12 - כתה ז'
    תודה - מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

שרון צונץ
    06/02/2011

הי מרב
    באבחון דידקטי נבדקים תפקודים שונים ההכרחיים ללמידה, ומאבחן טוב יודע לומר אם מדובר בלקות למידה.
    עם זאת, כדי לקבוע לקות למידה, יש להוכיח כי מנת המשכל תקינה, וזאת יודעים באבחון פסיכולוגי. זאת גם הסיבה שחלק מההמלצות באבחון הדידקטי טעונות אישור של אבחון פסיכולוגי (התאמות מרמה 3).
    לכן מקובל כיום לערוך אבחון פסיכו-דידקטי משולב (כזה שמכיל גם אבחון פסיכולוגי וגם דידקטי), אם כי זו לא חובה, תלוי במצב של הילדה ובסוג ההתאמות להן היא זקוקה כדי להביע את ידיעותיה במבחנים.
    בהצלחה,
    שרון צונץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון - תודה! עוד כמה דברים...

מרב
    07/02/2011

1,מי האדם המקצועי ביותר לערוך אבחון פסיכודידקטי?
    2. האם נכון שבאבחון משולב, רואים את רמת האינטיליגנציה של הילד? מה שלפעמים יכול לשים "תווית" - וזה לא בהכרח טוב!!!!
    3.האם אחרי אבחון פסיכודידקטי - משרד החינוך יכול לא לאשר הקלות שניתנו?
    אודה לתשובה נוספת, מרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון - תודה! עוד כמה דברים... - תגובה

שרון צונץ
    07/02/2011

הי מרב
    יש שתי אפשרויות: לערוך אבחון דידקטי אצל מאבחנת דידקטית ואז לגשת לפסיכולוגית חינוכית להשלמת החלק הפסיכולוגי
    או לעשות את שני החלקים אצל פסיכולוגית חינוכית מומחית
    באבחון פסיכולוגי סיכום של כמה תתי מבחנים נותן את האינטליגנציה, אך בד"כ אנחנו לא מציינים את זה בדו"ח, רק כותבים אם זה בטווח הנורמה/גבוה/נמוך כדי לקבוע כאמור קיומה של לקות למידה
    ההקלות נחלקות לשלושה סוגים - רמה 1+2 מאושרות וניתנות בביה"ס, רמה 3 טעונות ועדה של משרד החינוך. הועדה נקראת ועדת התאמה ובה נבדקים נתונים מהאבחון אל מול עבודות התלמיד וחוות דעת מוריו. במידה וקיימת הלימה בין הבקשה להקלות והנתונים שהובאו בפני הועדה - ההקלות מאושרות
    שיהיה בהצלחה!
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן להוכיח לקות למידה ללא כל

דורית
    15/03/2011

התייחסות למנת משכל. אני מודעת לעובדה שאת פסיכולוגית ומן הסתם מעוניינת לקדם אינטרסים פסיכולוגיים (כמו כולנו, הרי כל אחד מרגיש צורך להוכיח שמקצועו חשוב ומועיל וכולם אחרי הכול מעוניינים בפרנסה), אבל אי אפשר להציג דעות כעובדות.
    היום בפירוש ישנם מקרים רבים שבהם מאבחנים לקויות למידה ללא כל התייחסות לאיי קיו וללא אבחון פסיכולוגי. התפיסה שכדי להוכיח לקות למידה צריך לבדוק שמנת המשכל תקינה איננה מקובלת על כולם. להפך, רבים מהמומחים בחינוך המיוחד טוענים שמבחני המשכל מנמיכים את התפקוד של ילדים לקויי למידה. זאת ועוד - כאשר אני מקבלת ילד לפגישה טרום טיפולית בהוראה מתקנת, גם כאשר אין לו בכלל אבחון אני יכולה בקלות לגלות לקויות למידה (וברור שאיני בודקת משכל). אז נכון, אני באה מהחינוך המיוחד, ואנו אנשי החינוך המיוחד גם כן מעוניינים כמוכם הפסיכולוגים למשוך לכיוון שלנו, אבל חשוב לזכור שיש גם דעות נוספות. את פשוט הצגת את האבחון הפסיכולוגי ואת הצורך להוכיח מנת משכל תקינה כעובדה (ולא כדעה אחת ממכלול שאיננה מקובלת על כולם) וזה קצת צרם לי. במיוחד כשמדובר בהוצאה כספית גבוהה ביותר שלא ברור מהו טיבה.

בברכה,
    דורית - מורה מתקנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו